Min lokala hjälte

Angelica Bengtsson och Michel Tornéus tog SM-guld på lördagen

Hässelby SK:s Angelica Bengtsson och Hammarby IF:s Michel Thorneus var två av guldmedaljörerna på lördagen i Sollentuna.

Det är ett stjärntätt SM på Sollentunavallen med en rad Stockholmsidrottare på plats. Och flera tog framskjutna platser på lördagen.

Under andra dagens tävlande tog klara favoriten Michel Thornéus som väntat guld i längdhopp. Hammarbys stjärna vann på 7.74.

Angelica Bengtsson från Hässelby SK kom från ett misslyckat Rio-OS. På lördagen fick hon lite plåster på såren när hon kammade hem guldet i stavhopp.

– Skit samma om jag inte klarade 4.72, det viktiga var att jag kände att jag var högt över och att jag nu vet vad jag gjorde för fel när jag rev, det förstod jag ju inte i Rio. Tredje försöket kändes jättebra, jag skulle ha bytt stav. Nu blir det Finnkampen och sen har jag fått ut min sorg efter OS så nu blickar jag framåt mot nästa år, sade hon efteråt.

Spårvägens Daniel Ståhl, främst känd som diskuskastare, tog något överraskande guldet i kula.

– Jag hade bara gjort två träningspass, sade han efteråt.

På 1 500 meter för damer blev det bara Stockholm i topp. Vann gjorde IFK Lidingös Anna Silvander genom en 1.3 sekunder stor seger på 4:25.27. Två blev klubbkompisen Sofia Öberg som var ensam om att någorlunda kunna följa. Bronset gick till Turebergs Yolanda Ngarambe.

Här finns alla uppdaterade resultat från SM i Sollentuna, som fortsätter under söndagen.