ANNONS

Ångestladdade elever får hjälp i sista sekund

Niklas Pålsson säger att matten är det flest föräldrar är oroliga för.
Niklas Pålsson säger att matten är det flest föräldrar är oroliga för.
Det blir en riktigt ångesthelg för många niondeklassare – det är nämligen nationella proven i matematik på måndag. Nu erbjuder Tibble gymnasium sista minuten-hjälp till elever i hela norrort som känner sig oroliga.
ANNONS

För många niondeklassare innebär den här helgen ett stort mått av ångest. Det är nämligen nationella proven i matematik på måndag, vilket är det ämne som orsakar mest huvudbry för eleverna.

– Det är överlägset det ämne som många är mest oroliga för. Många elever vet att det inte räcker med höga betyg i några ämnen utan man måste prestera på toppnivå i alla ämnen för att komma in på många gymnasier, säger Niklas Pålsson, vd på Tibbles gymnasium.

Matten är det som föräldrar uppger att de har svårast att hjälpa sin barn med.

Niklas Pålsson, vd på Tibble gymnasium

Därför erbjuder de elever i Täby och grannkommunerna sista minuten hjälp i ämnet på söndag. Under torsdagen hade redan 74 elever anmält sig på skolans hemsida, men Niklas Pålsson tror att det kommer ramla in flera under helgen.

– Vi hoppas också det kan lindra ångesten hos många föräldrar, eftersom matten är det som föräldrar uppger att de har svårast att hjälpa sin barn med, säger han.

Tibble kommer att ställa sina matematiklärare till förfogande, en hamburgerkedja kommer också att bjuda på gratis lunch dagen. Här anmäler du dig.

ANNONS