Angie, 24, vill dra i gång nattvandring

Angie Gravett har nyss fyllt 24 år och har inga barn. Ändå har hon satsat otaliga timmar på att dra igång nattvandring i Vällingby.

Men att få med sig föräldrar är tufft.

Under vintern har Angie Gravett från Grimsta haft regelbunden kontakt med ansvariga på riksnätverket Nattvandrare i Sverige. Hon har varit på möten och utbildning på Fryshuset och kontaktat samtliga skolor och föräldraföreningar i Vällingby, Vinsta, Grimsta, Blackeberg, Nälsta och Kälvesta.

Hon har inlett ett samarbete med fältassistenter, kontaktat ordningsvakter på SL och fixat en lokal att utgå från. Trots att hon själv inte har barn, har hon lagt massor av timmar och engagemang på att få till nattvandring i området.

Målet är att vara ute varje fredag och lördag natt, och att utgå från fritidsgården Tegelhögen i Vällingby fredagskvällar klockan 19.15. Men det har varit svårt att få ihop föräldrar som vill dra på sig de gula jackorna.

– Jag har nog varit lite naiv och optimistisk. Jag har mejlat rektorer och föräldraföreningar, men det har varit väldigt tyst från dem, säger Angie Gravett som sätter igång med verksamheten så snart som det finns en frivillig grupp.

Hittills är det bara Grimstaskolan och föräldraföreningen på Blackebergs gymnasium som sagt att de ska föra ut informationen till föräldrar. Men det behövs hjälp från många fler än så.

Tanken är att ha fem personer ute varje gång, och ingen ska behöva vandra mer än de själva vill. Men om varje person kan tänka sig att vara ute fyra–fem gånger per termin skulle det behövas ett 50–tal intresserade vuxna på listan, menar Angie Gravett.

– Det är en billig investering och det finns ett stort behov av närvarande vuxna i Vällingby. Jag vet själv hur värdefullt jag tyckte det var när jag var yngre, säger Angie Gravett som är nyss fyllda 24 år.

Nu har Angie i alla fall samlat ihop ett par vänner som ska ställa upp.

– Jag skulle vilja ha en grupp ute i april. Snart är det valborg. Nu börjar det bli lite varmare också. Vi får se om det kickar igång, säger hon.

Fakta

Nattvandrare

Riksnätverket Nattvandrare i Sverige bildades 1993.

De gula jackorna har varit nätverkets symbol sedan slutet av 90-talet, och är ett resultat av sponsring från Skandia.

Syftet med nattvandring är att vara en vuxen förebild och ett stöd för ungdomar samt att förebygga drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse.

Källa: www.nattvandring.se