ANNONS

Man angrep skolflicka – efter bråk om busskort

Händelsen utspelade sig på en grundskola i Spånga.
Händelsen utspelade sig på en grundskola i Spånga.
En man i 40-årsåldern har dömts för ofredande efter att ha greppat tag i en flickas jacka så hårt att hon inte kunde andas. Händelsen utspelade sig på en skolgård i Spånga.
ANNONS

Enligt flickan, som är elev på en grundskola i Spånga, var hon på väg till en lektion när en klasskamrats pappa plötsligt tog ett hårt grepp om hennes jacka. Hon bad honom att sluta, vilket också en lärare, gjorde. Flera barn ingrep också och sparkade på mannen för att försöka få honom att släppa taget.

Till slut knäppte flickan upp jackan och kom då loss från mannens grepp. Flickan har uppgett att hon blev rädd då hon upplevde mannen som arg och våldsam och att hon fick svårt att andas av greppet.

Bråkade om ett busskort

Mannen, som är i 40-årsåldern, hävdar att han tagit tag i jackan för att få flickan att stanna kvar på platsen. Anledningen till agerandet var att hans barn hävdat att hen lånat ut ett busskort till flickan och sedan inte fått tillbaka det.

Enligt Solna tingsrätt har mannen ofredat flickan genom att hålla fast henne så att hon inte kunde andas. Agerandet innebär även, enligt tingsrätten, en kränkning mot flickan. Mannen döms därför till dagsböter för ofredande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.