ANNONS

15-åring angrep socialsekreterare i kommunhuset

15-åring angrep socialsekreterare i Sollentuna
Pojken från Rotebro knuffade ner sin socialsekreterare så att hon slog i golvet i kommunhuset. Nu har han dömts i Attunda tingsrätt.
Den då 15-åriga pojken hade rymt från sitt LVU-hem och sökte upp sin socialsekreterare i kommunhuset i juni i fjol. Kvinnan såg till att polisen tillkallades. När två civilklädda poliser dök upp knuffade pojken ner kvinnan på golvet.
Nu har han dömts för våld mot tjänsteman.
ANNONS

Pojken som bor i Sollentuna hade rymt från sitt ungdomshem. Han var missnöjd med sin placering och sökte därför upp sin socialsekreterare på barn- och ungdomsenheten.

Hon kom ner i kommunhusets reception och de satte sig på en bänk för att prata. När hon förstod att pojken hade rymt från behandlingshemmet pratade hon med sin gruppledare och polisens handräckningsgrupp tillkallades.

Knuffade ner kvinnan i golvet

En stund senare dök två civilklädda poliser upp. Pojken blev arg och gav socialsekreteraren en hård knuff med båda händerna så att hon föll ner från bänken och slog i golvet.

Nu har han dömts i Attunda tingsrätt för våld mot tjänsteman.

Friad från misshandelsåtal

Han stod även åtalad för ringa stöld och misshandel då han i september i fjol stal energidrycker i en matbutik i Kista och slog en butiksanställd när han konfronterades.

Pojken dömdes för ringa stöld, men han frikändes från misshandel då han uppgav att slagen utdelades då han kände andnöd när mannen från butiken satt på honom efter att ha jagat ikapp honom och fått ner honom på marken.

Ungdomsvård i stället för fängelse

Påföljden för våld mot tjänsteman och ringa stöld är fängelse i en månad, men på grund av gärningsmannens låga ålder dömdes han i stället till ungdomsvård.

Pojken har ”utvecklat en destruktiv tillvaro genom återkommande kriminella och antisociala handlingar” och har även ”individuella svårigheter som bland annat visar sig i impulsivitet” och ska därför få en HVB-placering på ett boende som kan tillgodose hans behov av stöd.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.