En man anhållen för knivmordet i Tensta

En man gripen för mordet.
En man gripen för mordet.
En man greps i söndagskväll och är nu anhållen skäligen misstänkt för knivmordet på mannen i 30-årsåldern i Tensta.

I torsdags kom larmet till polisen om att en man knivhuggits mitt i centrum i Tensta. Vittnen ska sedan ha sett hur det verkade som de båda hamnade i bråk. När offret föll till marken ska gärningsmannen ha flytt springande från platsen.

Den knivskadade mannen ska sedan på egen hand ha tagit sig in i Tensta galleria. Enligt polisen, var ambulansen snabbt på platsen, men kunde konstatera att mannen avlidit på grund av sina skador.

– Igår, söndag, grep vi en man skäligen misstänkt för knivmordet i Tensta, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– I nuläget har vi inte några fler misstänkta.

Polisen kan inte kommentera om de beslagtagit något mordvapen.

Senast onsdag väntas åklagare begära mannen häktad.

Mordet har drabbat området hårt. Mannen som var i 30-årsåldern var koranlärare och aktiv i läxhjälpen i Tensta. Han var flerbarnsfar och hans fru är gravid i sista månaden.

– Det är fruktansvärt sorgligt och våra tankar går till familjen, han var en fredlig man. Sådan här händelser fortsätter att om och om igen hända i vårt område och det är mycket oroande, har Imam Hussein Farah tidigare sagt till Mitt i.

Tidigare anhållen släpptes

En person greps och anhölls under fredagen, misstänkt för mordet i Tensta. Men mannen släpptes senare samma dag och enligt polisen kvarstod inte några misstankar mot personen.