23-åring anhållen för grova knivrånet i Sätra

Både polis och ambulans ryckte ut till Sätra centrum i måndags.
Både polis och ambulans ryckte ut till Sätra centrum i måndags.
En 23-årig man har anhållits för det grova rånet under en tobaksleverans i Sätra centrum i måndags. Hans medhjälpare går fortfarande fria.

Rånarna, som var tre eller fyra till antalet, dök upp vid lastkajen vid Sätra centrum vid 10-tiden på morgonen. Där överföll de en lastbilschaufför och hans kollega och tvingade med våld till sig tobaksvaror som skulle levereras.

– Föraren blev lätt knivskuren. En person fick dessutom sårskador under överfallet, men också det var lindriga skador, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Enligt de första polisuppgifterna kapade rånarna en lastbil, men så var det inte. De hade med sig en egen lastbil som de flyttade över tobaken i. Sedan flydde de i den lastbilen. Under flykten kastade de ut fotanglar längs vägen för att försvåra för polisen att följa efter.

Både ambulans och polis kom snabbt till Sätra centrum. Redan klockan 10.10 greps en man på Bogsätravägen. Några minuter senare hittades lastbilen på Aspsätravägen. Den var tom på personer men det fanns gods kvar i fordonet. Polispatruller och hundpatrull fortsatte sedan att leta efter fler förövare i området, dock utan att hitta någon.

– Mannen som greps anhölls samma dag. Han är i 23-årsåldern och är i nuläget misstänkt för grovt rån, säger Tomas Malmenby, den åklagare som har hand om fallet.

Enligt vittnesmål bar två av rånarna vita jackor, vita målarbyxor och vita munskydd. Två andra bar gula, så kallade varselkläder.

Det är andra gången på kort tid som beväpnade rånare slår till i Sätra centrum. Den 28 april utsattes växlingskontoret för ett väpnat rån. De maskerade rånarna tvingade till sig en okänd summa pengar innan de flydde i bil.