Anhöriga får sin egen vecka

Den som tar hand om en närstående som är gammal och sjuk kan behöva råd, hjälp och stöd.
Den som tar hand om en närstående som är gammal och sjuk kan behöva råd, hjälp och stöd.
Är du anhörig till en äldre person, och känner att du behöver stöd? Den 1 oktober har du chansen att träffa en anhörigkonsulent, i Skärholmens centrum. Det är inledningen på den landsomfattande anhörigveckan.

På plats i gallerian finns anhörigkonsulenter från stadsdelarna Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen, klockan 10–20. De berättar vilket stöd som finns att få för den som tar hand om en närstående som är äldre och kanske är allvarligt sjuk, har en funktionsnedsättning eller ett missbruk.

– Det vi erbjuder är bland annat vägledande och stödjande samtal, information om frivilligorganisationer och om föreläsningar som vi har, säger Emma Eklöw Larsson, anhörigkonsulten vid Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Den 3-9 oktober oktober är det anhörigvecka i Sverige. Då uppmärksammas anhöriga på en rad olika sätt. I Skärholmen blir det bland annat flera föreläsningar vid Stadsteatern. Först ut, den 4 oktober klockan 17–19, är Hasse Brontén med ”Varför pratade vi aldrig om att pappa hade en psykisk sjukdom?”, grundad på hans show ”Bipolär – Vem är egentligen knäpp?”.

Även i Fruängsgården blir det flera föreläsningar. Först ut där är Lotta Burenius som föreläser om ”Våld i nära relationer” den 3 oktober klockan 15-17.

En broschyr med det fullständiga programmet för hela staden finns bland annat att hämta på medborgarkontoret i Skärholmen.