ANNONS

Anklagade pappan för våldtäkt – dottern dömd

I den här skogen vallades flickan vid två tillfällen.
I den här skogen vallades flickan vid två tillfällen.
En ung flicka från Täby berättade i flera förhör att hennes pappa drogat och våldtagit henne i en skog. En stor förundersökning påbörjades, men polisen upptäckte till slut att ingenting stämde. Nu döms flickan till ungdomsvård för sina anklagelser mot pappan.
ANNONS

Den 27 september 2017 fick en kurator på en skola i Täby ett samtal från en av sina elever. Hon berättade att hon blivit drogad, bortförd och våldtagen av sin pappa. Hon berättade att hon hade vaknat upp i en skog och inte haft en aning om var hon befann sig. Kuratorn lyckades hitta henne och körde henne till polisstationen i Täby.

Flickan vallas två gånger

Där berättade hon samma historia igen. Polisen påbörjade en omfattande utredning och samma kväll vallades flickan i det skogsområde hon sa att hon vaknat upp i. Men flickan kunde inte peka ut någon exakt plats och en ny vallning genomfördes dagen efter. Då pekade hon ut en plats och området spärrades av och genomsöktes av spårhundar.

Men den tekniska undersökningen hittade inga spår som styrkte flickans uppgifter.

Skulle smetat ner blod på bilen

Istället pekade en rad detaljer på att flickan inte hade talat sanning.

I fickan hade flickan en lapp där hon hade skrivit att hon skulle ta sig till sin pappas jobb, hälla ut blod på bilen och lämna efter sig dna. Hon skrev också att hon skulle bege sig ut till skogen och ”fixa” blod från näsan samt dna.

ANNONS

Ingen smuts eller skador

Vid en genomgång i flickans mobil framgår det också att hon ändrat kontaktuppgifter så att det ska ha sett ut som om pappan hade skickat sms till henne. Kuratorn som hämtade henne hade heller inte sett några skador, eller att hon haft smuts på kläderna efter att ha legat i skogen.

Döms för falsk tillvitelse

Pappan hade dessutom ett alibi och polisen kom därför fram till slutsatsen att hon inte talat sanning om vad som hänt. I ett sista förhör medgav flickan detta, samtidigt som hon vidhöll att vissa detaljer hon uppgett i förhör stämde.

Attunda tingsrätt skriver i sin dom att flickan har ett särskilt vårdbehov och ”uppenbarligen saknar ett någorlunda konsekvenstänkande”. Rätten dömer henne för falsk tillvitelse med påföljden ungdomsvård.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.