ANNONS

Jenny Laszlo (SD) anklagas för att ha spridit vit makt-propaganda

Jenny Laszlo (SD) sitter i utbildningsnämnden.
Jenny Laszlo (SD) sitter i utbildningsnämnden.
I ett Facebookinlägg spred SD-politikern Jenny Laszlo förintelseförnekares uppgifter om andra världskriget.
Hon sitter i utbildningsnämnden, men anser att historieböckerna är "för svartvita" och att George Soros är "ondskan personifierad".
Det avslöjade tidningen Expo i går.
ANNONS

I ett inlägg från i februari lägger Laszlo enligt Expo ut en bild som hämtats från det antisemitiska och förintelseförnekande Historical Revisionism från bombningarna av Dresden 1945. Hon skriver också att 500 000 tyskar omkom i de allierades bombningar av staden. Dödstalen under dessa bombningar har varit ett föremål för omfattande historisk forskning. Det har framkommit att historierevisionister (sådana som vill förminska eller förneka förintelsen) kraftigt har överdrivit hur många som omkom. Den siffra som de flesta seriösa historiker tror på är 25 000 omkomna.

Men till Expo säger Laszlo att hon ”bara lagt ut fakta som redan existerar överallt”.

Förintelseförnekare

I den diskussion som följer ska hon också hänvisa till annan förintelseförnekande och antisemitisk propaganda. Däribland filmen Hellstorm som hon hävdar visar ”delar som annars hålls hemliga”.

Laszlo är kritisk till den etablerade historieforskningen och hävdar att ”Våra historieböcker är extremt svartvita. Vi anses för dumma för att klara av sanningar”.

”Hitler älskade djur”

Om Hitler säger hon i kommentarsfältet  ”Och nej, jag höjer inte Hitler, jag tillför nyans. Han älskade djur, ville rädda sina landsmän som systematiskt avrättades på ockuperad mark”.

Mitt i Vallentuna söker Jenny Laszlo för en kommentar.