Dags att anmäla sig till stadsodling

Den som vill odla i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden gör bäst i att anmäla intresse innan det är för sent. 25 mars stänger lotteriet.

Eftersom intresset brukar vara stort lottas platserna ut till 90 lyckliga hobbyodlare. Den som vill ha chans att få en plats måste anmäla sig till föreningen Hjorthagsodlarna senast den 25 mars.


LÄS MER: De tar stadsodling till en ny nivå


Erik Nilsson är med i styrelsen och han berättar att odlingslådorna har blivit nya mötesplatser för de boende i området.

– Det känns som ett bra sätt att lära känna grannarna och få lite mer gemenskap.

Bra att tänka på för den som väl får en pallkrage att fylla med grönt är att odlingen ska vara ekologiskt hållbar och att man inte ska använda kemiska bekämpningsmedel.

I Tessinparken och Olaus Petriparken drivs odlingen av föreningen Tessinodlarna. Där håller styrelsen på att stämma av hur många av fjolårsodlarna som vill fortsätta odla, och sedan är det kölista till lediga platser.

Stadsodlingen i Londonparken har samma upplägg, föreningen heter The London Gardners och har kölista.

Fakta

Stadsodling i Norra Djurgårdsstaden/Hjorthagen

Var: Motalaparken, Älgpassgatan och Fågelhundsgatan

  • Det finns totalt 90 odlingsplatser.
  • Varje odlare har en dubbel pallkrage till sitt förfogande (cirka 1,2 x 0,8 x 0,4 meter). Du får odla t.ex. grönsaker, kryddor eller blommor och själv skörda det du odlar. 
  • Intresseanmälan kan göras under perioden  27 feb – 25 mars via Hjorthagsodlarnas webbformulär.
Källa: Stockholms stad