Här är de anmälda potthålen i Västerort

potthål hässelby-vällingby
Hittills i år har det anmälts 262 potthål i Hässelby-Vällingby.
Potthål är ett gissel till vårtecken.
Vinterns temperaturskiftningar har gjort att det bildats gott om dem i Hässelby och Vällingbys gator.
– Det är mer potthål än vanligt i år, säger säger Ola Eriksson på trafikkontoret.

Förra året slog antalet anmälda potthål i Hässelby-Vällingby rekord, med 466 stycken. Men den utdragna vintern med ständigt skiftande temperaturer har gjort att det ser ut att bli många i år också. Hittills under 2018 har det anmälts 262 potthål till trafikkontoret i Stockholms stad.

– Nu är vi början av säsongen, det är nu det upptäcks när snön försvinner, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Asfalten spricker

Potthålen bildas när snö och is smälter och rinner ner i sprickor och håligheter i asfalten. När det sedan fryser på igen vidgas det och asfalten spricker.

– Vi har haft mer av den här typen av temperaturskillnader än vanligt, och ett sådant här hål kan uppstå ganska fort, säger Eriksson.

Jobbar för att hitta hålen

Från trafikkontorets sida arbetar de för att hitta och laga potthålen. Men hålen kan uppstå snabbt, och en gata som var hel ena dagen kan ha fått ett hål två dagar senare.

– Våra entreprenörer jobbar för fullt med det här, och vi är också ute och tittar på gator dagligen, men vi är beroende av att folk felanmäler, säger Ola Eriksson.

Har din gata fått ett potthål? Felanmäl här.

 

Fakta

Anmälda potthål i Hässelby-Vällingby

 

År

2015

2016

2017

2018

Antal anmälda potthål

227

244

466

262

Källa: Trafikkontoret i Stockholms stad