ANNONS

Anmälningar om klotter ökar stort

Klotteranmälningarna i stan har nästan fördubblats och i Katarina-Sofia är ökningen särskilt stor. Men frågan är om det skett någon egentlig ökning.
ANNONS

FP:s Patrik Silverudd är mycket oroad över utvecklingen.

Tillsammans med några parti­kamrater har han frågat trafikkontoret varför staden har något svårare att klara 24-timmarsregeln, som säger att klotter ska åtgärdas inom ett dygn efter att anmälan. Målet uppnås bara i 94 procent av fallen.

– Vi såg redan tidigare i år att klottret ökade och att staden inte klarade av att hålla undan klottret. Och det är allvarligt.

Men 94 procent är väl ändå ganska bra?

– Om man lägger ihop att klottret ökat och att man samtidigt tar bort det i långsammare takt så byggs det lättare på.

Men den stora ökningen av anmälningar kom redan förra året. Utom just i Katarina-Sofia som har en anmärkningsvärt hög ökning i år.

Enligt trafikkontoret har anmälningarna om klotter ökat från 4 000–5 000 om året till runt 9 000. I Katarina-Sofia har klotter i år hittills anmälts 925 gånger mot 589 hela förra året.

Men om det är en reell ökning är ännu oklart. På trafikkontoret ser man ett samband med att appen Tyck till, som lanserades förra året, gjort det enklare att göra felanmälningar.

– Vi har inte gjort några studier, men sambandet med att appen lanserats och att anmälningarna ökar är tydlig, säger Anders Borelius, pressansvarig.

ANNONS

Sambandet med att appen lanserats och att anmälningarna ökar är tydlig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.