ANNONS

Anna och Kalle är dina nya kommunpoliser

Anna Schelin och Kalle Forsberg är Huddinges nya kommunpoliser. De har höga förhoppningar på polisens nya organisation.
Anna Schelin och Kalle Forsberg är Huddinges nya kommunpoliser. De har höga förhoppningar på polisens nya organisation.
Ett steg i polisens stora omorganisation är den nya tjänsten kommunpoliser. Kalle Forsberg och Anna Schelin ska nu arbeta närmare Huddingeborna och kommunen.
ANNONS

Polisens omfattande omorganisation, som innebär att 21 polismyndigheter görs om till en enda, är snart klar. För Huddingeborna ska förändringen innebära mer polisnärvaro och punktinsatser mot socialt utsatta områden, är det tänkt.

– Vi kommer att ha ökad polisnärvaro i Vårby och Flemingsberg. Dessutom ska vi ha flera projekt tillsammans med kommunen för att öka tryggheten där, säger Kalle Forsberg, kommunpolis i Huddinge.

En del i omorganisationen är den nya tjänsten kommunpolis. De ska arbeta i nära samarbete med kommunen och Huddingeborna.

– Grundtanken med den nya organisationen är en närmare kontakt med medborgarna. Tanken är att arbetet ska börja så nära medborgarna som möjligt, säger Kalle Forsberg.

En av de större förändringarna i och med polisomorganisationen är att även grövre brott nu ska utredas på plats i Huddinge.

– Vi kommer att ha fler utredare som har bättre lokalkännedom som även kommer att utreda grövre brott, som i den tidigare organisationen hamnade på annan plats, säger Anna Schellin, också hon kommunpolis.

En annan del i omorganisationen är att varje lokalpolisområde ska upprätta medborgarlöften tillsammans med kommunen. I Huddinge tecknades nyss ett samverkansavtal mellan polisen, brandförsvaret och kommunen. Arbetet med medborgarlöftena i Huddinge kommer att starta nästa vår och tanken är att de ska ingå i samverkansavtalet.

– Men den största förändringen för Huddingeborna blir att det nu ska finnas Huddingepoliser som arbetar dygnet runt i kommunen. Det kommer att ge poliserna en större känsla för området och de kommer även kunna återrapportera mer effektivt, säger Anna Schelin.

Lokalpolischefen i Huddinge kommer nu ha ett större mandat för att bestämma och styra sina egna resurser.

ANNONS

– Vi hoppas att det betyder att det bli tryggare i Huddinge, att vi blir snabbare och att vi kommer att arbeta med mer aktuella uppgifter, säger Kalle Forsberg.

Polisen Reine Berglunds uppdateringar på Facebook har varit mycket uppmärksammade och omtyckta, och just Facebook är en kanal som polisen i Huddinge kommer att använda sig mer av. Tanken är att fler av poliserna kommer att posta på sidan.

– Det har fungerat jättebra hittills. Vi kan till exempel fråga invånarna var i Huddinge de tycker att vi ska göra trafikkontroller och få massor med respons, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.