ANNONS

Anna Stenson lämnar MP

Anna Stenson.
Anna Stenson.
Den tidigare Lidingöpolitikern Anna Stenson lämnar nu Miljöpartiet helt. Droppen blev regeringens ja till försäljningen av Vattenfalls tyska brunkol.

– Jag tillhör dem som tycker att vi borde ha hoppat av.
ANNONS

Regeringens beslut att inte stoppa Vattenfalls försäljning av brunkolsverksamheten i Tyskland har lett till flera avhopp inom Miljöpartiet, rapporterar flera medier. En av dem är den tidigare Lidingöpolitikern Anna Stenson.

Redan tidigare i år lämnade hon kommunpolitiken eftersom, enligt henne, frågor kring tillgänglighet prioriterades ned både inom partiet och i Lidingö stad. Sedan dess har hon suttit kvar som ersättare i landstingsfullmäktige. Nu lämnar hon även den platsen, och hela sitt engagemang i partiet.

”Jag har nu begärt utträde ur MP helt, så nu är jag varken politiker eller miljöpartist. Jag skäms över partiet och önskar er alla som inte gett upp än lycka till i kampen!”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

I en kommentar till Mitt i skriver hon att det hade varit bättre om Miljöpartiet valt att lämna regeringen i stället för att godkänna försäljningen.

– För mig är inte makten målet. Målet är påverkan så att alla partier och politiker blir mer och mer miljömedvetna och visst kan jag förstå kompromissen med utsläppsrätter men då jag inte tror på systemet är det svårt att se någon framtid. Jag tillhör dem som tycker att vi borde ha hoppat av.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.