ANNONS

Anna från Vällingby i ösig rockmusikal

Anna Norén från Vällingby i Rock of Ages
Vällingbytjejen Anna Norén spelar rockklubbsägare i musikalen Rock of Ages, som sätts upp av elever från Viktor Rydbergs gymnasium.
I kväll smäller det. Premiären går för ”Rock of Ages”, fullpumpad med rivig 80-talsrock, i en uppsättning gjord av elever från Viktor Rydbergs gymnasium.
– Det är superkul, säger 18-åriga Anna Norén från Vällingby, som på scenen förvandlas till luttrad rockklubbsägare i LA.
ANNONS

Skolans uppsättningar har under de gångna 25 åren gått från att vara små amatörmusikaler i skolans aula till att de senaste åren sättas upp i proffsiga produktioner på Maximteatern. Omkring 80 elever som går sista året på Viktor Rydbergs tre gymnasieskolor är med och sätter upp musikalen. Eleverna själva står för allt från musik och scenografi till smink och marknadsföring.

Klassiska rocklåtar

Handlingen i ”Rock of Ages” kretsar kring Sherrie som flyttar till Los Angeles år 1987 med en dröm om att bli sångerska. En lång räcka klassiska rocklåtar av bland annat Bon Jovi, Europe och Whitesnake får musikalen att gunga.

Musikal Viktor Rydberg, Rock of Ages, Lina Hansson,

Det har varit full fart på repetionerna. På scenen: Lina Hansson. Foto: Pekka Pääkkö

Inför årets framträdanden har repetitionerna har pågått sedan augusti, och har varit riktigt intensiva sedan december.

– Det har varit jättekul och superintensivt. Den sista tiden har vi jobbat tolv timmar om dagen, sju dagar i veckan, för att få ihop det, berättar Anna Norén.

Spelar Alec Baldwins roll

Hon bor i Vällingby men pluggar teater på det estetiska programmet på Viktor Rydbergs gymnasium vid Jarlaplan.

I musikalen spelar hon en rockklubbsägare som kämpar för att hennes livsverk, den legendariska rockklubben The Bourbon Room, ska överleva. I originaluppsättningen är rollfiguren en man, och i filmversionen av ”Rock of Ages” spelas rollen av ingen mindre än Hollywoodstjärnan Alec Baldwin.

ANNONS

Spelas elva gånger

Det är ingen dålig utmaning för en ung teaterelev från västerort, men Anna låter inte särskilt orolig inför premiären ikväll, fredag.

– Det är lite nervöst men jättekul också. Det har varit mycket att få ihop de sista dagarna, men det ska vi nog klara av.

Musikalen visas vid elva tillfällen mellan 10 och 19 januari, varav fyra gången enbart för Viktor Rydbergs elever. Totalt väntas det komma runt 600 åskådare per framträdande.

ANNONS