ANNONS

Annie Lööf lockade många till frukostmöte

Annie Lööf i samspråk med Anna Forsselius Haettel, initiativtagare till Övents.
Annie Lööf i samspråk med Anna Forsselius Haettel, initiativtagare till Övents.
Partik Buddgård (C) bjöd in Annie Lööf.
Partik Buddgård (C) bjöd in Annie Lööf.
Annie Lööf om det dalande företagsklimatet på Lidingö: "Man ska ta rankingen som en väckarklocka".
Centerpartiledaren talade på Foresta i går. Besöket lockade många.
ANNONS

I går besökte centerpartiledaren Annie Lööf Lidingö och hotel Scandic Foresta.

Hon talade om företagande och svarade på frågor från de runt hundra personer som kommit för att träffa henne.

 

Centerpartiledaren Annie Lööf besökte Lidingö i går,  talade om företagande och mötte Lidingöbor. Runt 100 personer kom till hotell Scandic Foresta för att träffa henne. Centerpariet på Lidingö hade organiserat mötet.

– Det var många fler här än jag hade väntat mig, sade Annie Lööf till Mitt i efter mötet.

Hon talade om företagande i landet utifrån olika aspekter och vilka utmaningar hon ser att Sverige står inför. Bland annat handlade det om att få in nyanlända i jobb och företagares roll i det. Hon talade också om vikten av en god infrastruktur och bostadsfrågan. Efteråt fick publiken ställa frågor. De handlade om allt från samarbetet inom alliansen till praktiska frågor om villkoren för lokala företagare.

Tidigare i höstas kom beskedet att Lidingös företagare ger staden sämre betyg i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i  landets kommuner. Lidingö dalar 26 placeringar till plats 45. Ett tapp som staden bör ta på allvar menade Annie Lööf.

– Näringslivet vill skicka en signal att det ska bli bättre. Men också att man vill vara kvar  på Lidingö och utveckla sitt företagande på ön. Man ska ta den som en väckarklocka för att man måste skapa ett gott lokalt företagsklimat, sade Annie Lööf till Mitt i Lidingö.

Hon är ofta ute och träffar företagare. Just de praktiska, konkreta frågorna är ofta på tapeten, menar hon.

– Jag får ofta många frågor av praktisk art. Som lokalhyror och trygghetssystem, Till exempel ”hur ska jag våga kasta loss mitt i livet och satsa på min dröm när jag har små barn?” När jag är ute får jag konkreta exempel på vad som behöver göras politiskt, säger hon.

Annie Lööf blev partiledare när hon var 28 år. Inom politiken på Lidingö finns exempel på unga politiker som kommit långt. Caroline von Seth är 18 år och ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Storstockholm. Julian Kaijser, 21 blev nyligen invald i kyrkofullmäktige.

 Du kan inte engagera dig inom allt, det rådet hade jag behövt.

Vad har du, Annie Lööf,  för råd till unga som vill engagera sig idag?

 – Jag tycker att man ska engagera sig i det man brinner för. Fokusera! Du kan inte engagera dig inom allt, det rådet hade jag behövt. Bygg nätverk! Gärna med äldre som också är engagerade.  Gifter man ihop ungt sprudlande engagemang och erfarenhet kan det bli riktig bra!

Sedan har inte alltid ålder och erfarenhet med varandra att göra.

Har du själv någon relation till Lidingö?

– Jag har vänner här. Och Frida Jonsvens, designerna som gör min nobelklänning bor här. Jag var och provade i måndags.

Hur ser klänningen ut?

– Det är hemligt än så länge.

ANNONS