Nu är Annikas skola riven

Annika Bengtsson, 25, tidigare elev på Bagartorpsskolan.
Annika Bengtsson, 25, tidigare elev på Bagartorpsskolan.
Just nu pågår rivningen av Bagartorpsskolan. Tidigare eleven Annika Bengtsson tycker att den borde rustats upp istället.
– Det har ju varit klagomål på att det är för mycket elever i niorna på den nya Ulriksdalsskolan.

Annika Bengtsson, idag 25 år och numera Brommabo, gick på Bagartorpsskolan under hela sin skolpliktiga ålder, mellan 1998 och 2008. Det gjorde även hennes tre äldre bröder.

Även om hon har flera nostalgiska minnen tycker hon delvis att det är bra att skolan rivs, med tanke på hur nedgången den var. Men helst hade hon sett en upprustning.

Det var mögel i och stank urin.

Annika om oklädningsrummen

– Det värsta var nog omklädningsrummen med den äckliga duschen som det var mögel i och stank urin från. Resten av skolan var också lite halvtaskig men det är ändå en gammal skola, berättar Annika.

När hon gick i sexan var det tal om att skolan skulle byggas om, men så blev inte fallet.

– Vi elever fick rösta fram snyggast design. Men ombyggnaden blev aldrig av.

Det skulle vara bättre att de rustade upp skolan

Annika Bengtsson

Annika tror att befolkningsökningen i Solna kommer vålla problem för skolorna om det inte byggs någon ny skola inom kort.

– Det är lite tråkigt att de river den när de kan använda den. Det har ju varit klagomål på att det är för mycket elever på den nya Ulriksdalsskolan. Det byggs i Järvastaden och fler familjer flyttar in. Det skulle vara bättre att de rustade upp skolan och använde den.

Mitt i Solna har tidigare rapporterat om turerna kring skolan och Bagartorp som ni kan läsa om i artiklarna nedan. Rivningen beräknas vara klar innan veckans slut.