Ännu en chef slutar i Österåker

Förra veckan valde även Österåkers personalchef att sluta.

Också hon kritiserar kommunledningen.

Tidigare har produktionschefen Cecilia Vikström sagt upp sig från Österåkers kommun. Nu väljer även personalchefen Charlotte L´Estrade att sluta.

I sin uppsägning anklagar hon kommunledningen för allvarliga brister.

”Jag väljer att lämna min anställning på grund av att det inte är möjligt att bedriva ett personalpolitiskt arbete med den ledning som finns i Österåkers kommun idag. En bra ledning måste ha mod, engagemang och ett gott omdöme för att kunna fatta bra beslut som gynnar verksamheten och kommunens invånare. Tyvärr finns inte detta i den nuvarande ledningen.”

– Det här håller inte. Nu måste kommunledningen och politiskt ansvariga ta tag i problemen, och sluta stoppa huvudet i sanden. Kommunen befinner sig i ett akut krisläge, säger Ann-Christine Furustrand (S), oppositionsråd i Österåker.

Furustrand oroas av att ­ledande tjänstemän slutat den senaste tiden och att kommunen fortfarande inte rekryterat en ny kommundirektör.

– Jag vill inte gå in och kommentera val som gjorts av enskilda personer, säger tillförordnade kommundirektören Staffan Enqvist om avhoppet.

Hur ser du på Charlotte L´Estrades kritik?

– Människor har olika åsikter om saker och ting, det är helt naturligt. Jag ser inte att jag kan gå in och kommentera det.

Hon menar att det är omöjligt att bedriva personalpolitiskt arbete i kommunen?

– Det var nya uppgifter. Den åsikten får stå för henne.