ANNONS

Ännu en person köps ut i misstänkt muthärva

Samtliga tre tjänstemän som stängdes av och polisanmäldes har nu ingått varsin överenskommelse med kommunen.
Samtliga tre tjänstemän som stängdes av och polisanmäldes har nu ingått varsin överenskommelse med kommunen.
Nu kan Mitt i avslöja att också den tredje tjänstemannen som polisanmäldes och stängdes av från sin tjänst på kommunen i samband med den misstänkta muthärvan, har ingått en överenskommelse med Upplands-Bro.
ANNONS

För en månad sedan kunde vi berätta att samtliga tre tjänstemän som stängts av och polisanmälts av Upplands-Bro för misstänkta oegentligheter i koppling till lagen om offentlig upphandling hade erbjudits avgångsvederlag av kommunen, mot att de sa upp sig själva.

Två av tjänstemännen valde att tacka ja till att köpas ut, men vad som hände med den tredje tjänstemannen var vid tidpunkten inte känt.

Två av de polisanmälda tjänstemännen har köpts ut av kommunen

Mitt i avslöjar: tredje tjänstemannen har kommit överens med kommun

Nu kan Mitt i berätta att också den tredje tjänstemannen har ingått en överenskommelse med kommunen, det här bekräftar personalchefen AnnCatrin Brattström på måndagen – men hur detaljerna i den här överenskommelsen ser ut vill hon inte gå in på, inte heller hur mycket pengar det rör sig om.

– Vi har en ömsesidig överenskommelse om att innehållet i vad vi kommit överens om inte ska spridas, säger AnnCatrin Brattström.

Den interna utredningen avslutas

Även i fallet med den tredje tjänstemannen så väljer kommunen att avsluta den interna utredningen.

Har ni inte ett intresse av att gå till botten med det här även om personerna försvinner ur huset?


– Det är därför det är överlämnat till polisen att utreda det. Det är två spår kan man säga, dels en arbetsrättslig del, som handlar om anställning, och det är den som är avslutad. Sedan är det den eventuellt brottsliga delen, och den utreder polisen.

ANNONS

Vad vill du säga till skattebetalarna som funderar på hur deras pengar används?

– Jag kan bara beklaga, jag är skattebetalare själv i den här kommunen. Det här är naturligtvis ingenting som någon önskar, men i ett sånt här läge så gäller det också att värna om de medarbetare som är kvar, och även i det här fallet de medarbetare som avslutade sina anställningar.

Förundersökningen om mutbrott pågår

På Riksenheten mot korruption bekräftar man att en förundersökningen om mutbrott pågår alltjämt, men man vill i övrigt inte lämna närmare kommentarer i ärendet.