Min lokala hjälte

Ännu ett boende för ensamkommande öppnar vid Hässelgården

Två boenden för ensamkommande flyktingar ska öppna i samma fastighet på Ormängsgatan i Hässelby gård.
Två boenden för ensamkommande flyktingar ska öppna i samma fastighet på Ormängsgatan i Hässelby gård.
Mitt i har tidigare berättat om boendet för flyktingbarn som ska öppna i den gamla vårdcentralen på Ormängsgatan i Hässelby gård.

Nu föreslår socialnämnden att öppna ett till boende i samma kvarter.

Boendet för flyktingbarn med uppehållstillstånd i den gamla vårdcentralen planeras öppna senare i höst.

Men det är inte det enda boendet av samma slag som planeras i Hässelby. Detta berättade Lokaltidningen Mitt i Västerort i slutet av maj. Då ville socialförvaltningen inte säga vilken plats de tittade på och de övervägde att hemligstämpla platsen då förvaltningen utstått hot när de berättat var ett boende för flyktingar ska öppna.

Men nu är uppgifterna om ett nytt boende offentliga i och med socialnämndens nästa möte, där det nya boendet finns med som ett beslutsärende. Platsen för boendet är i samma fastighet på Ormängsgatan, där bland annat vård- och omsorgsboendet Hässelgården ligger.

Det var i november förra året som socialförvaltningen fick i uppdrag planera för fler boendeplatser för ensamkommande flyktingbarn. Tillsammans med fastighetsägaren Micasa har förvaltningen granskat bostadsbolagets lokaler och kommit fram till att studentbostäderna i fastigheten på Ormängsgatan är lämpliga som boende för 18 flyktingbarn.

Studentboendet med 22 lägenheter kommer att friställas i juli. Lokalen är totalt nära 1000 kvadratmeter.

På socialnämndens nästa möte den 23 augusti ska nämnden besluta att inrätta boendet.