Ännu ett inbrott på Preem-macken

Peter Viktorin, butiksägare till Preem-macken i hörnet Herserudsvägen-Södra Kungsvägen, har återigen drabbats av ett inbrott.
Peter Viktorin, butiksägare till Preem-macken i hörnet Herserudsvägen-Södra Kungsvägen, har återigen drabbats av ett inbrott.
Preem-macken vid Södra Kungsvägen är hårt drabbad av inbrott. I förra veckan tog sig tjuvar in i verkstaden och stal allt de kom åt. Butiksägaren Peter Victorin kom till butiken före både väktare och polis.

Preem-macken i korsningen mellan Södra Kungsvägen och Herserudsvägen har ständigt en strid ström av nya besökare. På grund av det centrala läget är det många kunder som svänger in till macken på dagarna. Bilar ska tankas och lagas och bilolja och spolarvätska ska köpas.

När butiken stänger och natten tar vid är det desto lugnare. Men lugnet avbryts med jämna mellanrum av att tjuvar cirkulerar runt macken. Macken är hårt drabbad av inbrott. Under de senaste månaderna har tre stölder skett i de skåp med bland annat spolarvätska som finns utanför butiken. Under hösten 2014 drabbades butiken av fyra inbrott och tjuvarna stoppade på sig cigaretter för 100 000-tals kronor. I fjol blev macken vandaliserad.

I onsdags i förra veckan var det dags igen. Strax före klockan fem på morgonen var det någon eller några personer som slog sönder glaset på en dörr in till verkstaden. De klippte upp ett stålgaller och tog sig in.

Tjuvarna försökte via verkstaden ta sig in i butiken men misslyckades. De stal i stället bilbatterier, dammsugare, startboosters och andra föremål i verkstaden. Peter Viktorin är bedrövad.

– Det är för jävligt att man inte kan få ha sina grejer i fred. Vart är vi på väg? Att det finns människor som tjänar sitt levebröd på att stjäla är skit såklart, säger han.

Trots att larmet gick kom Peter Viktorin till macken före både väktare och polis.

När han kom till sin arbetsplats stod dörren in till verkstaden på vid gavel och på asfalten utanför låg splitter från glasrutan.

Samma vecka drabbades en butik i Gångsätra av ett inbrott och veckan innan var det spel- och tobaksbutiken vid entrén till Ica i Larsberg som drabbades av inbrott.

Vad tycker du bör göras för att stävja alla inbrott?

– Jag skulle tippa på att en ökad grannsamverkan och en ökad närvaro av polisen skulle kunna mota bort de som lever på det här, säger han.

Händelsen är polisanmäld.