ANNONS

Hon anordnar träff för ensamstående föräldrar

Lucy Sonberg är initiativtagare till träffen.
Lucy Sonberg är initiativtagare till träffen.
Gunilla Matura Blom är kock och kommer hjälpa till under matlagningsträffen.
Gunilla Matura Blom är kock och kommer hjälpa till under matlagningsträffen.
Lucy Sonberg är initiativtagare till matlagningsträffen för ensamstående föräldrar. Den 20 januari ska 12 föräldrar träffas och laga vegetarisk mat tillsammans i Norra Ulvsunda.
– Det här är för de föräldrar som inte kommer ut så ofta, säger Lucy.
ANNONS

Den 20 januari anordnas ett matlagningsevent i Bromma för ensamstående föräldrar. Initiativet till denna träff tog Lucy Sonberg som är projektledare för Mammahjärtat som är ett nätverk för ensamstående mammor och pappor. Träffen är gratis och syftet är att ge föräldrarna inspiration till en mer vegetarisk mathållning, för sig själva men också för sina barn.

– Det är en inspirationsdag för personer som funderat på att äta lite grönare tillsammans med sina barn, det är inte det lättaste att få barnen att äta vegetariskt, säger Lucy.

Matlagningskursen kommer hållas för tolv personer i ett kök som ligger i Norra Ulvsunda. Under dagen kommer föräldrarna få hjälp av kocken Gunilla Matura Blom som har skräddarsytt en meny dagen till ära. Även om maten står i fokus ska träffen vara ett tillfälle att hitta gemenskap med andra ensamstående föräldrar.

– Det här är för de föräldrar som inte kommer ut så ofta, att hitta på en sådan här aktivitet kostar mycket pengar och det är inte det som ensamstående föräldrar brukar lägga pengar på. Det är viktigt att få träffa andra i samma situation, säger Lucy Sonberg.

Mer information hittar du här!

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.