ANNONS

Till salu: Anrik teater på Södermalm

Teatern har funnits på Götagatan sedan 1984 – men nu är en era slut.
Teatern har funnits på Götagatan sedan 1984 – men nu är en era slut.
Boulevardteaterns hyreskontrakt ligger ute till försäljning på Blocket.
Anledningen är ekonomiskt trassel.
ANNONS

Boulevardteatern har i över trettio år funnits på Götgatan 73. Men nu är en era slut – och Södermalm blir en teaterscen fattigare.

Teatern bekräftar för nyhetsbyrån TT att de lämnar lokalerna. Orsaken är att man inte längre har råd att fortsätta verksamheten.

Just nu är det osäkert om Boulevardteatern kommer att ha någon fast scen i fortsättningen. Men teaterns turnéverksamhet och teaterskola ska leva vidare, enligt TT.

Bio från början

Lokalen på Götgatan är en ombyggd biograf – Söderbion. Men 1984 tog alltså Boulevardteatern över hyreskontraktet och har sedan dess varit en av stans mellanstora teaterscener med 194 sittplatser.

Hyreskontraktet till lokalen ligger nu ute för överlåtelse på Blocket. Enligt mäklaren, som sköter överlåtelsen, kan lokalen användas till andra tänkbara verksamheter som till exempel butik eller showroom. Dock ej som restaurang.

Ägs av bostadsrättsförening

Lokalen ägs av en bostadsrättsförening, och i slutändan är det de som väljer vilken den nya hyresgästen blir. När överlåtelsen av kontraktet ska ske är ännu inte spikat.

Hyran ligger i dag på 48 404 kr/månad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.