Anrikt dagis efterlyser tips om ny lokal

Det ska vara nära till naturen och generöst med utrymme för leksugna småbarn. Tomten får gärna vara minst 3 000 kvadratmeter stor och själva lokalen ska rymma minst ett trettiotal barn. Sådana ser önskemålen ut från de föräldrar som nu efterlyser allmänhetens tips på en lämplig plats för en förskola med två avdelningar.

– Utemiljön är oerhört viktig för oss och alla tips vi kan få in är värdefulla, säger en av föräldrarna Anette Eriksson som i dag har ett barn på förskolan Skogsbyn i Stora Sköndal.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om förskolans hotade existens eftersom markägaren Stiftelsen Stora Sköndal vill bygga nytt på marken.

Just nu pågår en rättstvist mellan personalkooperativet och markägaren om uppsägningen till 31 maj är giltig eller inte. Men förskolan Skogsbyn är mycket omhuldad av föräldrarna och de vill till varje pris att verksamheten ska få fortsätta i nuvarande form.

Förlorar de får barnen vara kvar i ytterligare ett år innan stadsdelsförvaltningen kanske måste ta över omsorgen om barnen. Men förskolan Skogsbyn är mycket omhuldad av föräldrarna och de vill till varje pris att verksamheten ska få fortsätta i nuvarande form.

– Hundra procent av föräldrarna är nöjda med verksamheten så vi vill verkligen behålla den. Men vi är inte främmande för att flytta förskolan från Sköndal och till någon annan plats i stadsdelen om vi skulle få in ett lämpligt tips, säger Anette Eriksson.

Förskolan har funnits sedan 1967, är K-märkt och drivs i dag i privat regi med plats för 28 barn.

Hundra procent av föräldrarna är nöjda med verksamheten.anette eriksson