AKB bör avgå anser Moderaterna i Sundbyberg

Anna Kinberg Batra
Nu vill även Moderaterna i Sundbyberg att Anna Kinberg Batra avgår.
Nu vill även Sundbybergs ordförande i kommunstyrelsen Mikael T Eriksson (M) att Anna Kinberg Batra avgår som partiledare.
Solnas kommunalråd Pehr Granfalk (M) är också en av dem som har krävt partiledarens avgång.
– Vi behöver en partiledare som fokuserar på tillväxt och välfärd för våra invånare och då behövs det någon annan, säger Mikael T Eriksson (M).

Tidigare under tisdagen meddelade Mikael T Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, att partiet i kommunen skulle samtala internt för att sedan ta ställning till huruvida Anna Kinberg Batra bör avgå. Men nu har han ett besked.

– Vi behöver en partiledare som fokuserar på tillväxt och välfärd för våra invånare och då behövs det någon annan, säger Mikael T Eriksson (M).

Stockholmarnas sympatier för Moderaterna sjunker, enligt DN/Ipsos nya kvartalsmätning.

– På ett år har Moderaterna tappat fler än var tredje väljare i Stockholms län. Tappet i folkrika Stockholm är kraftigare än på andra håll i riket, säger David Ahlin, analyschef på Ipsos, till DN.

Under onsdagen bekräftar partiets länsordförande Kjell Jansson för SvD att en majoritet av M-kommunalråden i Stockholms län vill att partiledaren avgår

Fem moderata toppolitiker i Stockholms län har offentligt bekräftat för Lokaltidningen Mitt i att de vill se en annan partiledare än Anna Kinberg Batra.

– Antingen gör vi det här nu och räddar det som räddas kan, eller så går vi in med öppna ögon och ser att det här kommer att bli ett riktigt, riktigt uselt val för oss, säger Solnas kommunalråd Pehr Granfalk, till Sveriges Radios Ekot.