Nu ansöker staden om vakter till Bromma

3223495-ordningsvakt
Stockholm stad ansöker nu om vakter med polisiära befogenheter.
Stockholm stad ansöker nu om vakter med polisiära befogenheter. Enligt Brommas stadsdelsförvaltning behövs det ordningspersonal vid Brommaplan och Alviks torg eftersom att det säljs narkotika där.
– Det är en allmän uppfattning bland både medborgare och polis i området, säger Mikael Bohlin, utvecklingssekreterare på Bromma stadsdelsförvaltning till DN.

Politikerna i Stockholm stad vill lösa polisbristen tillfälligt genom att anställa mobila ordningsvakter med polisiära befogenheter, rapporterar DN.

Bromma är en av de nio stadsdelar som kan få fler vakter.

För att kunna anställa vakterna måste staden ansöka till polismyndigheten. I ansökan ska man motivera och ge en lägesbeskrivning av de olika platserna.

I skrivelsen har stadens stadsdelsförvaltningar också fått yttra sig om behovet. Och det är en dyster bild som målas upp.

Enligt Brommas stadsdelsförvaltning behövs det ordningspersonal vid Brommaplan och Alviks torg eftersom det finns ungdomsgäng som uppehåller sig där. De misstänks också sälja narkotika.

– Det är en allmän uppfattning bland både medborgare och polis i området. Vi ser ordningsvakter som ett bra komplement eftersom polisen angett att de inte har resurser nog att upprätthålla tryggheten i hela stadsdelen, säger Mikael Bohlin, utvecklingssekreterare på Bromma stadsdelsförvaltning till DN.

I skrivelsen tar man även upp problem med högerextrema yttringar.

”Det behövs också ordningsvakter eftersom de högerextrema yttringarna ökar inom stadsdelen bland annat genom uppsatta plakat, affischering och banderoller.”, står det i ett utdrag från ansökan.