Värmdö-vd vill inte anställa kvinnor – ”för dramatiska”

Att anställa tjejer innebär dramatik. Så uttryckte sig en vd för ett Värmdöbaserat eventföretag på sociala medier. När vd:n, som fått flera uppdrag av kommunen, blir ifrågasatt ber han "alla idiotiska feminister ge fan att trolla i andras inlägg."

Mannen är vd för ett Värmdöbaserat eventföretag som erbjuder sina tjänster i hela Stockholm. Företaget har storkunder som SJ, Keolis, Skanska, Utbildningsförvaltningen, JM och Peab. Värmdö kommun tillhör också de som vid flera tillfällen har anlitat företaget för stora evenemang.

Fakta

Tråden i Facebook blev snabbt hätsk

Värmdö-vd söker händig kille till jobb.

Värmdö-vd tycker att tjejer är dramatiska

Värmdö-vd:n kallar kvinnor för idiotiska feminister.

I  mitten av oktober publicerade vd:n en annons på en lokal jobbsajt på en Facebooksida i Värmdö. Där sökte han en ”handyman”, en ”trevlig kille med rätt handlag” till ett jobb. Formuleringarna fick andra i gruppen att reagera på om det endast var män som söktes och en person kommenterade:

”Tur att ni är tydliga med att personen ni söker måste ha en penis”

Då svarade vd:n att det inte krävdes penis för jobbet utan att han ”mest ville undvika den dramatik som tjejer som du innebär” och att ”alla idiotiska feminister bara ska ge fan i att trolla i andras inlägg”.

Vd:ns uttalanden fick flera i Facebookgruppen att reagera. En kvinna sa att uttalandena inte var bra reklam för företaget. På det svarade vd:n att:

”Ni gör ju inte direkt bra reklam för tjejer”

Till en av dem som kommenterade skrev vd:n även att han visste vem personen var och var han bodde.

Med tanke på vad folk säger om er så är jag förvånad att du bor kvar här ute och inte har hemlig adress. För du är verkligen hatad som person” skrev vd:n.

LÄS OCKSÅ: Kallade minister för hora

När Lokaltidningen Mitt i ringer upp vd:n Anders Eskilsson och frågar hur han ser på sina uttalanden säger han att han har blivit utsatt för ett drev.
– Det finns ett par människor på Värmdöforumen som är inne i vilken tråd man än skriver i. De skapar debatt och problem med en politisk hänvisning till vänsterpolitik eller feminism. De försöker göra en arg så att man uttalar sig på ett dåligt sätt när man är upprörd. Jag blev inlurad i dålig argumentation, säger Anders Eskilsson.

Du kallar kvinnor för idiotiska feminister – varför det?
– Vad svarar jag på det? Det är ett språkbruk som tyvärr kommer upp när man blir hårt provocerad.

Tycker du att det är okej att uttrycka sig så?
– Nej, det är ju inte okej. Det är olyckligt att jag blev provocerad och därför tog jag senare bort tråden, säger Anders Eskilsson.

FLER VÄRMDÖNYHETER:
Moppegäng får stöd av lokala eldsjälar

Här öppnas graven

Jolleseglare – årets arrangör