ANNONS

Anställd anlitade konsult för att slippa jobba

En anställd på regionens trafikförvaltning orkade inte jobba – så han anlitade en konsult.
Nu har mannen sparkats.
ANNONS

En anställd på trafikförvaltningen vid Region Stockholm orkade inte jobba – så mannen anlitade en konsult och gav sken om att det var han själv som gjort arbetet.

Konsulten kostade hundratusentals kronor att anlita. Nu har den anställda mannen sagts upp, skriver P4 Stockholm.

– Det är väldigt olyckligt. Vi som arbetsgivare har i grunden ett stort förtroende för våra medarbetare. I det här fallet har personen missbrukat det här förtroendet, säger Claes Keisu, pressansvarig vid trafikförvaltningen till P4.

Regionens trafikförvaltning ansvarar bland annat för kollektivtrafiken i länet, det vill säga SL, och färdtjänsten.

Anställd sedan 2007

Trafikförvaltningen fick via en entreprenör i juni tidigare i år reda på att den anställda mannen lejt ut sitt arbete till en konsult. Han sades upp efter ett par veckors utredning.

Mannen har varit anställd på trafikförvaltningen sedan 2007 och nu undersöks om han kan ha gjort fler skumma saker under den tiden.

Fakta

Det gör regionens trafikförvaltning

Trafikförvaltningen ansvarar för den allmänna kollektivtrafiken. Den allmänna kollektivtrafiken avser SL-trafiken, det vill säga resor med tunnelbana, buss, pendeltåg, lokalbana och pendelbåt.

Den särskilda kollektivtrafiken utgörs av färdtjänst- och sjukresor som kräver särskilda tillstånd. Färdtjänstnämnden ansvarar för färdtjänsten. Trafikförvaltningen finns till stöd för färdtjänstnämnden i färdtjänstfrågor. Utöver varumärket SL ansvarar trafikförvaltningen för Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet.

Källa: sll.se
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.