ANNONS

Anställd på Fryshuset misstänkt för grovt rån

Fryshuset i Husby.
Fryshuset i Husby.
En ung man som jobbade för Fryshuset i Husby misstänks för grovt rån och grovt vapenbrott.
I torsdags avslutades rättegången mot mannen. Åklagaren yrkar på fängelsestraff i 5,5 år.
ANNONS

Det var i januari i år som en ägare till en lyxbilsfirma i Älta larmade polisen efter att han blivit misshandlad och pistolhotad av en grupp maskerade män. De band fast honom och försvann sedan med tre av företagets Audibilar.

Tack vare ett vittne kunde polisen gripa en av förarna strax efter att han krockat med bilen. Det är en man i 20-års åldern från norra Järva som varit knuten till Fryshuset i Husby. När polisen gjorde husrannsakan hemma hos honom hittade de en kulsprutepistol gömd under hans säng. Han åtalades misstänkt för bland annat grovt rån och grovt vapenbrott.

I torsdags avslutades rättegången mot mannen. Åklagaren Daniel Insulander yrkar på fängelsestraff i 5,5 år.

– Han nekar till det grova rånet, enligt honom skulle han köra en bil från en punkt till en annan. När det gäller vapenbrottet nekar han till kännedom om att vapnet var äkta, säger Daniel Insulander.

Peppe Boorodjeni som är verksamhetsansvarig för Fryshuset i Husby säger att han blev ledsen när han fick höra att mannen misstänks ligga bakom brottet.

Han var en av ungdomarna som var med i verksamheten på Fryshuset, bland annat var han trainee inom Lugna gatan.

– Men han var inte anställd av Lugna gatan, utan han var en av ungdomarna som är i vår målgrupp, en ung person som befinner sig i riskzon. I oktober förra året anställdes han på grundskolan som resursperson. När vi anställde honom var han inte misstänkt för något grovt brott, och det kom som en chock för oss då han varit med i en massa positiva projekt här, säger Peppe Boorodjeni.

Han säger att de fortsätter att jobba för ungdomarna som befinner sig i riskzonen för att hamna snett.

– Vi fortsätter och kämpar ytterligare för att våra ungdomar inte ska hamna där, säger Peppe Boorodjeni.

ANNONS