ANNONS

Anställda i Nacka erbjuds SL-årskort på krita

Förmånen gör att kommunanställda i Nacka kan spara 1 240 kronor om året .
Förmånen gör att kommunanställda i Nacka kan spara 1 240 kronor om året .
Från i måndags har 4 500 anställda i Nacka kommun rätt att köpa SL-årskort på krita och betala av kortet varje månad istället för i en klumpsumma.
Den anställde kan därmed spara 1 240 kronor om året.
Tidigare har omkring 220 anställda i Nacka kommun haft förmånen.
ANNONS

Kommunstyrelsen i Nacka beslutade i måndags att erbjuda så gott som samtliga anställda i Nacka kommun möjligheten att beställa SL:s årskort och istället för att betala kortet i en klumpsumma, 8 720 kronor, betala av kortet månadsvis genom avdrag på lönen.

Det är en förmån som erbjuds till anställda i Nacka kommun, för att de anställda ska slippa ligga ute med pengar för årskortet.

Förmånen gör det även billigare att resa med SL, och politikerna i Nacka hoppas att det ska göra Nacka kommun till en mer attraktiv arbetsgivare och också att de anställda väljer att åka kollektivt.

Fler har förmånen

Andra arbetsgivare, inkluderat flera kommuner, har enligt en tjänsteskrivelse börjat erbjuda liknande avbetalningar på SL-årskortet.

För den som i dag har ett månadskort hos SL för 830 kronor och väljer att ta del av förmånen innebär det en besparing på 1 240 kronor, eller drygt en 100-lapp i månaden. För den som köpt ett 90-dagarskort för 2 420 kronor, blir besparingen 70 kronor.

4 500 berörs

Tidigare har anställda i stadshuset, omkring 220 personer, kunnat köpa SL-årskort på det här visst. Från nu erbjuds 3 900 fast anställda och 600 visstidsanställda, förmånen.

Hur många som kommer att nappa på erbjudandet återstår att se, säger Elisabeth Carle, personaldirektör i Nacka kommun.

– Nacka kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare med attraktiva anställningsvillkor för alla medarbetare oavsett var man jobbar i organisationen.  Tidigare har kommunen subventionerat SL-årskort med förmånsbeskattning för de medarbetare som har sin anställning i stadshuset. Nu utökar kommunen erbjudandet så att det blir rättvist och omfattar alla medarbetare. Det gör att det blir kostnadsneutralt jämfört med tidigare, säger Elisabeth Carle.

Läs mer om Nacka: Lokalpolitiker ingrep – stoppade misshandel

ANNONS

Läs mer om Nacka: Omstritt – här är Alphyddans nya profilhus