ANNONS

Anställda vill se ny ledning på Dramaten

Flera anställda kräver att Dramatens ledning byts ut.
Flera anställda kräver att Dramatens ledning byts ut.
Flera anställda vittnar för Dagens nyheter om hot, trakasserier och kränkningar på Dramaten. Nu kräver de att ledningen byts ut.
ANNONS

På måndagen kunde Dagens nyheter berätta att flera nuvarande och tidigare anställda på Dramaten vill se en ny ledning. Anledning ska vara en ”hård och maktfullkomlig struktur” som personer vittnat om för Dagens nyheter. De anställda vittnar om trakasserier, hot och personpåhopp från medarbetare.

Riksteaterns vd vill nå alla efter #metoo

Bland annat ska en välkänd skådespelare ha gjort sig skyldig till grova kränkningar. Två personer som tidningen pratat med berättar att de är rädda för den utpekade skådespelaren.

– Jag är rädd för personen och skulle aldrig gå in i samma hiss som denne. Det värsta jag gjort under mina år på Dramaten är att jobba i en föreställning med personen. Det är väldigt obehagligt eftersom det hela tiden finns risk för våldsamheter, säger en anställd till DN.

Enligt Dagens nyheter har flera personer de pratat med menat på att problemen varit välkända för de fyra senaste Dramatencheferna.

– Det är klart att de högsta cheferna har vetat om det. Allt annat är bara skitsnack. Att det accepteras beror på en struktur som är satt från högsta ledning. När de inte ingriper riskerar det att eskalera på golvet, säger en anställd till Dagens nyheter.

ANNONS