Anställda på LSS-boende larmar: ”Situationen är ohållbar”

LSS-boende ryter ifrån
Anställda vid ett LSS-boende i Bromma ryter i från i ett öppet brev. "Situationen är ohållbar", skriver de.
Hög omsättning på chefer, obefintlig kommunikation med dem anställda och orimlig arbetsbelastning.
Det är några av de saker som fått anställda på ett LSS-boende i Beckomberga att ryta i från.
– Vi känner oss överkörda, säger en anställd till Mitt i.

”Läget på Beckomberga gruppbostad är oroande och riskerar att bli än mer ohållbar inom den närmsta tiden”. Så inleds ett brev som bland annat skickats in till Brommas stadsdelskontor från anställda vid LSS-boendet i Beckomberga.

Åratal av brister i kommunikationen mellan chefer och anställda på boendet har kulminerat i en helt ohållbar situation, och nu får det vara nog, menar de.

– Vi känner oss överkörda. Om ingenting händer snart kommer personalen vara tvungen att sjukskriva sig eller rent av säga upp sig, berättar en av de anställda för Mitt i.

På fyra år har lika många chefer börjat och lämnat, och de senaste året har LSS-boendet i Beckomberga i princip fått vara utan chef, berättar personen.

– Det började en ny i våras men hon sa upp sig direkt.

Den höga chefsomsättningen har gjort att ingen av de anställda har haft vare sig medarbetar- eller lönesamtal på flera år, och kommunikationen mellan personalen och ledningen har varit obefintlig, skriver de anställda i brevet.

När boendet nu, utan chef, med kort varsel varit tvungna att utöka antalet vårdplatser helt utan förvarning har de anställdas bägare runnit över.

– Ingen planering har gjorts. Ingen riskbedömning eller någon som helst förberedelse. Den enda informationen vi fått är av vår avgående chef som gav oss en lunta med information om den boende som skulle flytta in, sen försvann hon, säger en anställd.

För tillfället finns ingen verksamhetschef på boendet. Det nummer som enligt hemsidan ska leda till just verksamhetschefen är inaktivt. När Mitt i ringer till Frösunda omsorg, som driver boendet, hänvisas vi till kvalitetschefen på Frösunda LSS, för att reda ut frågan om den höga omsättningen på chefer och de anställdas situation.

– Vi ser jätteallvarligt på att det är så här personalen upplever det, så här vill vi inte att det ska fungera. Det gör mig bekymrad att personalen känner så, säger Christine Rosencrantz, kvaliteschef på Frösunda LSS.

Enligt Rosencrantz stämmer inte uppgifterna om att det inte skulle finnas någon chef för boendet, men hon förstår samtidigt att det kan upplevas så.

– Jag kan inte gå inte på varför vissa chefer har valt att sluta tidigare, men vi strävar givetvis efter att ha en kontinuitet så det är olyckligt att det blivit så. I nuläget ser vi det dock som att vi har en chef, säger hon.

Hur kommer det sig att de anställda inte känner så tror du?

– Det ska vi ta reda på. Just därför kommer vi nu att sätta oss ner och diskutera frågan tillsammans med personalen på Beckomberga för att reda ut alla frågetecken. För oss är det viktigt att ha stolta medarbetare.

Även om ett möte är en klen tröst för de anställda ser personen Mitt i varit i kontakt med det hela som ett steg i rätt riktning.

– Det är skönt att man får något gehör i alla fall, säger personen.