ANNONS

Anställda slår larm om arbetssituation

Arbetssituationen på socialförvaltningens barnenhet i Järfälla är ansträngd.

Nu kräver det lokala skyddsombudet att arbetsgivaren gör något.
ANNONS

Anställda på socialförvaltningens barnenhet i Järfälla kommun slår larm om en ohållbar arbetssituation. På deras skrivbord ligger flera ärenden som väntar på att utredas, en del så gamla som två månader.

Medarbetarna på barn­enheten har under en längre tid uttryckt att arbets­situationen har varit stressig.

– Det har varit så här i ungefär ett och ett halvt år, säger Akademikerförbundet SSR:s lokala skyddsombud, Elisabeth Arvidsson.

Hon och det lokala fackförbundet ser allvarligt på situationen och vill att Arbetsmiljöverket gör en utredning. I slutändan är det allmänheten som påverkas.

– Ärenden blir liggandes länge innan de utreds, vilket bidrar till att man inte kan sätta in hjälpinsats när det behövs.

Att få en jämn kontinuitet i bemanningen är det viktigaste just nu enligt Elisabeth Arvidsson.

– Det är viktigt att det inte blir glapp från det att en anställd till exempel går på föräldraledighet, tills att man anställer en vikarie.

I ett skriftligt svar på Akademikerförbundets begäran uppger chefen för socialförvaltningen Anita Widell att man redan har annonserat ut tre tjänster, en tillsvidareanställning och två vikariat.

Strax därefter påbörjades också en kartläggning av mängden ärenden som ska underlätta för de anställda. Man har dessutom gjort en genomgång av personalstyrkan för att kunna lägga en långsiktig bemanningsplanering.

ANNONS

Anita Widell har också gett Stöd- och utvecklingsavdelningen i uppdrag att göra en utredning om hur många ärenden det finns i förhållande till bemanningen.

– Det här är en situation som inte är helt ovanlig för en socialförvaltning. Men jag tycker att vi har agerat snabbt och vi gör allt som står i vår makt för att en sådan här situation inte ska uppstå igen, säger Hans Åkerman, tillförordnad chef för socialförvaltningen.

Fakta

Kraven

Akademikerförbundet vill att arbetsgivaren:

Anställer mer personal till enheten.

Avlastar personalen med ärenden för bättre arbetsmiljö.

Utformar en plan för hur socialförvaltningen ska hantera situationen när arbetsmiljön brister.

Utreder hur mycket personal som behövs till barnenheten för att klienterna ska få en god handläggning.

Källa: Akademikerförbundet SSR

ANNONS