ANNONS

Tiotal anställda slutade på Södermalmsskola

Flera anställda har sagt upp sig från Sofia skola på Södermalm.
Anställda säger till DN att skolan har varit misskött under en lång tid och att det är anledningen till att så många slutat.
Men rektorn på skolan säger till Lokaltidningen Mitt i att de flesta angett privata skäl till henne.
ANNONS

Enligt DN har elva anställda på Sofia skola på Södermalm slutat på kort tid. Enligt tidningen anger de anställda bristande ledning som motivet till att de säger upp sig. Och en tidigare anställd berättar för DN att problemen pågått under lång tid.

– Jag har alltid älskat mitt jobb enormt mycket, jag har jobbat på skolan i flera år och har alltid gått dit med stolta steg. Men nu har vi en ledning som vi inte kan stå för, säger en i personalen som har valt att sluta.

Rektorn säger att de anställda uppgett andra orsaker när de kommit och sagt upp sig.

– Det är många som uppgett privata skäl, säger hon till Lokaltidningen Mitt i.

Men hon har noterat att de flesta som slutat varit anställda för årskurs 2 och 3.

– Finns det andra skäl till att de slutar måste vi utreda det, säger hon.

Hon fortsätter:

– Vi är 157 anställda på skolan. Det är 13 anställda som sagt upp sig i år, 11 som sade upp sig förra året och året dessförinnan var det 37 personer. Totalt sett över hela skolan är det inte mer än cirka tio procent som sagt upp sig. Tyvärr drabbas åk 2 och 3 extra mycket i år. Men vi har redan anställt behöriga lärare på alla vakanta tjänster och vi ska göra allt för att våra nya medarbetare ska trivas hos oss.

Enligt uppgifter till DN har skolan också saknat ett elevhälsoteam med skolsyster, kurator och specialpedagoger. Men inte heller det stämmer enligt rektorn Karin Ekstrand.

ANNONS

– En skolsköterska som pendlat mellan Stockholm och Västerås har sagt upp sig. Under två månader har vi därför haft en person på tidsbegränsad anställning. Men den 29 maj kommer en ny fast anställd, säger hon.

Karin Ekstrand vill lugna föräldrar till elever på skolan.

– De som sagt upp sig slutar i augusti. Men vi kommer att vara fulltaliga i höst och jag ser med förtröstan fram emot höstterminen.