Äntligen guld till Lidingös volleybolldamer

Stor glädje i laget efter guldet.
Stor glädje i laget efter guldet.
Lidingö SK tog hem guldet i junior-SM i helgen. I finalen slog de ut tuffa motståndaren Engelholm.
– Väldigt skönt att få lyckas, säger tränaren Anders Hellvig.

Junior-SM avgjordes i Södertälje i helgen. Damlaget i Lidingö SK vann och fick med sig ett efterlängtat guld hem.

– Det var ju väldigt skönt att få lyckas. Vi har varit så nära i olika sammanhang. Vi tog brons i U18-SM helgen innan och silver i Ungdomens Grand Prix i januari. Vi har varit på pallen i flera gånger men inte vunnit, säger Anders Hellvig, tränare.

Erfaret lag

Han beskriver guldlaget som ett starkt lag, flera av spelarna har erfarenhet från både ungdoms- och seniorlandslag. Glittrade litet extra gjorde anfallaren Hanna Hellvig med sin räckvidd och sina hårda smashar. Hon slutar nu i Lidingö SK  för att spela collegevolleyboll på Hawaii.

Isabelle Reffel, anfallare och Elvira Widaeus, passare är också spelare som utmärkte sig i helgens junior-SM. Widaeus fick rycka in för lagets förstepassare och gjorde en stark prestation i sin nya roll.

Här har alla spelare presterat på topp.

Anders Hellvig

Vinsten var dock en laginsats, betonar Anders Hellvig. Lidingös höga jämna spelnivå gjorde det svårt för motståndaren för Engelholm att variera sitt anfall, enligt honom.

– Man kan leva ganska långt på nån enstaka duktig spelare men det håller inte i längden. Här har alla spelare presterat på topp, säger han.

Lidingö vann med 3-2 i set (29-19, 24-26, 25-18, 18-25, 15-12).