ANNONS

Äntligen ligger isen på Sollentunavallen

Nu är det dags att snöra på sig grillerna. Den som vill kan, trots milt väder, glida omkring på Sollentunavallens bandyplan.

Skridskosäsongen har dragit i gång.
ANNONS

Kommunen driver tre konstisplaner som alla ligger vid Sollentunavallen; ishallarna A och B samt utomhusisen på bandyplanen, som nyligen anlagts med viss möda.

– Det blev två veckor försenat eftersom det har varit riktigt varmt, säger Niklas Roos af Hjelmsäter på kultur- och fritidskontoret.

Allmänheten får åka på alla isar men är främst hänvisade till tider på förmiddagar och helger. Andra tider är reserverade för föreningsverksamhet.

Under säsongen brukar det periodvis bli ganska fullt på isarna. Niklas Roos af Hjelmsäter säger att skridskoåkning är väldigt populärt i Sollentuna.

– Så fort det blir lite vinter så är det fullt där nere på dagarna, säger han.

En av skridskofantasterna är Christina Tannervall som är medlem i Sollentuna skridskosällskap.

– Det är en bra form för att komma ut i natur och luft, säger hon.

För den som har problem att ta sig fram på isen finns det hopp. Christina Tannervall och skridskosällskapet håller i en skridskoskola på bandyplanen. Det är mest barn som kommer, men även äldre.

– Det kommer en och annan vuxen som frågar vad de gör för fel.

ANNONS

Kommunen brukar även ploga upp en skridskobana på Norrvikens is. Där kan allmänheten åka precis när de vill och det brukar locka mycket folk.

– Det är ett av de största och mest trevliga uppdrag vi har, det är så otroligt populärt, säger Niklas Roos af Hjelmsäter.

Men för att skridskoåkning på Norrviken ska bli aktuellt krävs det naturligtvis mycket kyla. Förra vintern öppnade kommunen Norrviksbana först i januari.

– Vi börjar inte jobba förrän det är mellan 10 och 11 centimeter kärnis, säger Niklas Roos af Hjelmsäter.

Information om exakt när isarna är öppna för allmänheten finns på kommunens hemsida.