Min lokala hjälte

Efter fem års väntan – nu byggs nya stallet

Det första spadtaget togs av Andrée Wright (MP), Karin Carlsson från Upplands-Bro Ryttarförening och Anders Klang från byggbolaget NOVAB.
Det första spadtaget togs av Andrée Wright (MP), Karin Carlsson från Upplands-Bro Ryttarförening och Anders Klang från byggbolaget NOVAB.
Väntan är över.

Efter flera år av överklaganden och krångliga rättsprocesser kan bygget av det nya stallet i Prästtorp sätta igång.

– Vi är så tacksamma, säger Karin Carlsson, Upplands-Bro Ryttarförening.

Det nedslitna stallet i Prästtorp har drabbats av svartmögel och ska bytas ut mot en toppmodern anläggning.

Redan om ett år står stallet klart, som i framtiden ska kallas Aspviks stall. Byggnaden blir 1 200 kvadratmeter stor och ger plats för omkring 48 hästar.

– Vi är så tacksamma och glada över att få sätta igång. Det här kommer att lyfta hela ridsporten i Upplands-Bro, säger Karin Carlsson, styrelsemedlem i Upplands-Bro Ryttarförening, som var på plats när det första spadtaget togs på torsdagen.

Väntan har varit lång. Efter att förslaget togs upp i Alliansens budget 2011 har det överklagats i flera omgångar. Det sista och avgörande beslutet kom i oktober, då tingsrätten beslutade att avslå grannarnas överklagan och gå på kommunens linje.

– Vi tog beslutet om stallet samtidigt som vi klubbade det nya Kulturhuset. Kulturhuset står på plats sedan länge men först nu kan vi börja bygga stallet. Det är väldigt positivt, säger Jan Stefanson (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Att bygga det nya stallet kommer att kosta 26 miljoner. Vad som händer med den gamla anläggningen är ännu inte klart.