Äntligen öppnar Tuna torg – så ska det firas

Kommunens skiss på hur det skulle bli.
Kommunens skiss på hur det skulle bli.
Tuna torg har renoverats sedan förra hösten. Men nu är det äntligen dags att öppna upp det nya torget med en rejäl fest.
– Det gamla torget har nu fått ett rejält ansiktslyft, säger Sofie Thorin, Centrumsamordnare på Vallentuna Centrum.

Sedan oktober förra året har Tuna torg genomgått en renovering. Men nu är det äntligen klart, och det ska givetvis firas.

– Det gamla torget har nu fått ett rejält ansiktslyft, säger Sofie Thorin som är Centrumsamordnare på Vallentuna Centrum.

Hoppborgar och invigningstal

Centrumbutikerna ville gärna inviga torget redan innan sommaren, men torget blev färdigbesiktigat först i mitten av juli och arrangörerna valde att boka invigningen till den 9 september. Det skulle passa bättre med terminsstarten och heller inte krocka med den stora höstfesten den 30 september.

– Då blir det fest för hela familjen. Det blir hoppborgar, tävlingar, food trucks, sockervadd, popcorn och godistält. Och så blir det klippa band och invigningstal med kommunalråd Parisa Liljestrand, säger Sofie Thorin.

Ta med blommor hem

Inför invigningen kommer man också att samla in ett 30-tal blomsterurnor i en stor blomsterinstallation från runt om i kommunen. Idén är att besökarna kommer kunna ta med sig växterna hem.

– Det är fantastiska blomsterarrangemang som annars bara hade lagts på komposten. Nu får Vallentunaborna möjlighet att ta med sig dem och njuta av dem på trappan hemma.

Blir ett modernt torg

Under renoveringen har man bland annat jämnat torget från Torghuset till kommunhuset, så att alla affärer befinner sig på samma nivå. Man har också moderniserat torget så att det ska bli mer användbart i framtiden.

– Jag ser torget som en arena för en massa olika idéer. Nu kommer det att bli enklare att få ström till stora scenframträdanden exempelvis, och vi önskar oss fler torghandlare, pop up-happenings och installationer av olika slag, säger Sofie Thorin.