ANNONS

Äntligen rivs radhusen i Segeltorp

De eldhärjade husen har stått kvar sedan 2015.
De eldhärjade husen har stått kvar sedan 2015.
För fem år sedan brann radhusen i Segeltorp. Sedan dess har de brandhärjade husen stått kvar – på grund av flera rättstvister.
Men nu har husen börjat rivas, rapporterar Huddinge Direkt.
ANNONS

2015 chockades Segeltorpsborna av två bränder i ett radhusbygge i korsningen Gamla Södertäljevägen och Ekhagsvägen. Polisen utgick först från att det rörde sig om mordbrand, men utredningen lades ner. Sedan dess har de brandhärjade husen stått kvar på tomten.

Efter tre år: Kriminella ska röja brandtomt

Anledningen är flera rättstvister mellan markägaren och byggbolaget, och sedan även med kommunen.

Men nu verkar den långdragna historien äntligen få ett slut. Sedan i tisdags är en rivningsfirma på plats. Målet är att det ska vara klart inom en månad, enligt Huddinge Direkt.

– Vi har fått kontrakt att riva det. Vårt mål är att göra det så fort som möjligt, säger Klaudi Bregu, på Uppsala bygg- och anläggning AB, till Huddinge Direkt.

 

 

ANNONS
Fakta

Detta har hänt

2015: Det brinner i radhusbygget vid två tillfällen, i februari och november. Polisen utredde ärendet som mordbrand men lägger ner frågan i brist på bevis.

2016: Svea hovrätt kommer fram till att det är den nuvarande fastighetsägaren som äger fastigheterna. Detta efter en infekterad tvist där fastighetsägaren anklagat byggaren för att förfalska hennes namnteckning. Fastighetsägaren fick rätt i hovrätten.

2016: Den man, ”byggaren”, som stått bakom radhusbygget lämnar byggbolaget.

2016: Byggbolaget tas över av tre nya styrelsemedlemmar som står som företrädare för bolaget i dag.

Den nya styrelseordföranden bor i Estland. De andra två männen är dömda brottslingar. Den ene mannen dömdes 2014 till 2 år och 8 månaders fängelse för bland annat värdetransportrån.

Den andra brottslingen är just nu efterlyst av polisen, eftersom att han våren 2018 dömdes till 1 år och 3 månaders fängelse för bland annat grovt vapenbrott.

2017: Fastighetsägaren sätter upp ett staket runt den brandhärjade tomten, efter krav från kommunen.

2018: Kommunen kräver att byggbolaget ska städa upp på den brandhärjade tomten. Bolaget har 162 227 kronor i skuld till Kronofogden och bolaget har nyligen varit nära att försättas i konkurs.

2018: Två rättstvister pågår fortfarande gällande radhusen. Dels har den tidigare byggaren, som lämnat byggbolaget, stämt fastighetsägaren på 20 miljoner kronor för utebliven vinst på grund av att husen inte kunde byggas klart och säljas.

Den andra rättstvisten handlar om att fastighetsägaren anser att pantbrev ska tagits ut på fastigheten på ett oriktigt sätt genom att hennes namnteckning ska ha förfalskats. Fastigheterna är belånade och ägaren anser inte att hon kan förfoga över tomten, och att husen kan rivas, innan tvisten är löst.

2019: I maj 2019 går bygglovet för radhusen ut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.