ANNONS

Äntligen vinter i Vasastan

Stapplande skridskoskär och förtjusta skrik från pulkabacken.

Många Vasastadsbor passar på att njuta av vinterns lekar när det vita täcket äntligen har lagt sig i parkerna.
ANNONS

Efter en grön jul och många dagars mildväder kom så snön och kylan för ett par veckor sedan. En efterlängtad vinter bland de pulkafantaster och skridskosugna som nu har intagit Vasastans parker.

– Det är helt underbart att vara här. Vi har verkligen längtat efter vintern. Så länge det inte är slaskigt är det härligt, säger Joanna Brovik som åker skridskor med sin man Love och dottern Selma i Vasaparken.

Än så länge är Selmas skridskoteknik begränsad men med mammas och pappas hjälp stapplar hon fram över isen. Mellan åken blir det mackor och varm choklad vid sidan av rinken.

– Vi har precis köpt skridskor till alla våra barn så det blir absolut fler åk den här vintern. Selma tycker det är jätteroligt, säger Joanna Brovik.

För Noah Wiberg, 8 år, går det undan över isbanan. Han är här och tränar inför hockeysäsongen med pappa Martin som också snörar på sig skridskorna. Han uppskattar vardagskvällarna i Vasaparken, när tempot är lite lugnare.

– Om man kan så ska man verkligen passa på efter jobbet när det inte är så mycket folk här. Det brukar vara proppfullt på helgerna, säger Martin Wiberg.

Noah Wiberg verkar också tycka att det är skönt att kunna ta ut svängarna på banan. På frågan om det är svårt att åka skridskor är svaret givet.

– Inte alls! Vill du se när jag åker baklänges? frågar han och visar stolt hur man gör.

I pulkabacken kommer Karin Hamrin och barnbarnet Stella farandes. Pulkan har de fått låna i parken. En helt suverän lösning, tycker Karin Hamrin.

ANNONS

– Det är en jättebra lekpark, här finns allt. Det är bara att gå hit. Jag är ofta här med barnbarnen.

Det är inte bara i Vasaparken som sugna pulkaåkare kan kasta sig ut för backarna.

Även i Sankt Eriksparken och i Observatorielunden samlas barn – och vuxna som vill åka utför. Karin Hamrin tycker att det är lika kul som 3-åriga Stella.

– Jag blir som barn på nytt.

Och Stella håller med.

– Det går så fort. Jag vill åka igen, säger hon.

Står sig SMHI:s långtidsprognos ser det kalla vädret ut att hålla i sig under veckan. Fler pulkaåk och skridskokvällar med andra ord.

Familjen Brovik, Joanna, Selma och Love åkte skridskor i Vasaparken. ”Vi har verkligen längtat efter vintern”, säger Joanna.foto: pekka pääkkö

Fakta

Vilket är ditt favoritställe i Vasastan under vintern?

Nicco Freccero, 68, Kungstensgatan:Observatorielunden är min favoritplats. Det är nära där jag bor och jag brukar passera där på min promenadrunda.”

Johanna Sagle, 40, Dalagatan:Jag måste säga Vasaparken. Det är en härlig plats för vinternöjen när man har barn, som vi.”

Christina Dahlström, 70, Norrtullsgatan:Det är en jättehärlig park vid Stefanskyrkan och kring vattenreservoaren i Vanadislunden. Och så har vi Hagaparken så klart.”

Bitten Lundberg, 74, Gästrikegatan:Vasaparken, utan tvekan. Det är så skönt att vara där och härligt att se alla ungar som leker och åker pulka.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.