April april – Mitt i avslöjar öns skojiga ”fake news”

Simma till jobbet? Lidingös nya pendlingssatsning.
Simma till jobbet? Lidingös nya pendlingssatsning.
Man kan inte lita på allt man läser om Lidingö idag!
Under sommaren ska Aborrbacken asfalteras, folk ska börja simpendla och Lidingö får vänsterstyre.
April, april! Mitt i avslöjar dagens skämt.

Finns också där poddar finns.


På Högberga gård öppnas snart ett nytt hotellkoncept – i vintunnor. Här ska gästerna får övernatta enligt ett bag-inbox-koncept i gamla vintunnor som skulle placeras ute på klipporna, skriver konferensgården i ett pressmeddelande som gick ut i dag.

Detta är ett av de aprilskämt som kanske har lurat dig idag.

Asfalt i skogen

Lidingöloppet kommer också med positiva nyheter för den som gillar fart. Aborrbacken asfaltetas i sin helhet inför hösten lopp. Enligt Lidingöloppet har deltagarna klagat på att det är för mycket terräng i det klassiska loppet. Att asfaltera skulle dessutom kunna pressa upp löptiderna, skriver de på sin Facebook.  Men klickar man vidare visar det sig att det hela är ett aprilskämt.

Ta våtdräkten till jobbet

Lidingö stad tar klimatsmart jobbpendling till en ny nivå. Nu söker staden deltagare som vill börja simpendla till jobbet. Den som nappar på idén får våtdräkt, simfötter, flourescerande badmössa, simglasögon och vattentät ryggsäck av staden. Två badvaktstorn byggs på bron och 25 badvakter anställs för att övervaka simpendlarna, meddelar staden.

Den som blir sugen får dock bereda sig på en besvikelse.  April, april,  säger stadens kommunikationsenhet när Mitt i ringer upp.

– Är det inte ett spännande initiativ!? säger Ulf Petterson, pressansvarig. Han berättar att simskojet började som ett internt skämt på kommunikationsenheten.

– Den här dan är det ju litet fritt fram, säger han.

Hur tycker du att ett bra aprilskämt ska vara?

– Det ska vara oförargligt, helst uppenbart att det är ett skämt och gärna med en kul knorr, säger han.

Lidingö får vänsterstyre – och broarna rivs

Lokalsajten Lidingö Nyheter vågar sig på ett politiskt skämt. Majoriteten hoppar av och en vänsterstyrd koalition tar över traditionellt borgerliga Lidingö. Som första steg väljer den ”nya majoriteten” att riva de båda Lidingöbroarna och inför färjetrafik.