Är du roligast i Sumpan?

Har du komiska talanger? Då har du chansen att framträda när Janne Westerlund söker Sundbybergs roligaste personer till Gretas Comedy Club i Sundbyberg.

Janne Westerlund har 23 års erfarenhet som ståuppkomiker och är känd från bland annat Skrattstockfestivalen och tv-programmet Stockholm Live. Han har tillsammans med kollegan Sven Brundin haft standup-shower på restaurangerna Hedmans och O´Learys i Sundbyberg.

Numera håller klubben till på nattklubben Grand Garbo på Landsvägen och går under namnet Gretas Comedy Club. Det blir premiär på torsdag den 1 oktober och denna säsong hoppas de hitta Sundbybergs roligaste person.

– Om man är fikarummets Seinfeld eller Babben Larsson kan man skicka ett mejl till mig och anmäla sitt intresse, säger Janne Westerlund.

Han berättar att han tidigare drev utbildningen Standup star tillsammans med Özz Nujen och Jakob Öqvist.

– Då utbildade vi talanger i tio veckor och hittade komiker som Petra Mede, Soran Ismail och Björn Gustafsson.

Den här gången blir det inte någon sådan utbildning. Men de som vill testa får coachning och råd av Janne Westerlund. Hugade personer kan rätt omgående få stå på scenen.

– För att få veta om man har vad som krävs så måste man upp på scenen och prova. Det är enda sättet. Sedan får man se vad nervositeten gör med personen.

Showen är inbokad sex kvällar på Grand Garbos bakficka Gretas i höst och vinter. På premiären uppträder Janne Westerlund, Sven Brundin med flera. De räknar med att få dit flera kända ståuppkomiker under säsongen men programmet är ännu inte klart.