Är du typisk för din stadsdel?

Skälby <b>Ålder:</b> 35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb:</b> Handel samt utbildning och forskning <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Övre medelklass <b>Inkomst:</b> 29 658 kronor i månaden <b>Röstar på:</b> Moderaterna <b>Jenny Barregren, 41 år, Skälby:</b> – Jag är lärare, så det stämmer in bra. Åldersmässigt stämmer det, men om det finns en typiskt Skälbybo beror nog på var i Skälby man menar. Det är rätt segregerat här, tyvärr. Vi svenskar är nog lite stel och tråkiga.
Skälby <b>Ålder:</b> 35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb:</b> Handel samt utbildning och forskning <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Övre medelklass <b>Inkomst:</b> 29 658 kronor i månaden <b>Röstar på:</b> Moderaterna <b>Jenny Barregren, 41 år, Skälby:</b> – Jag är lärare, så det stämmer in bra. Åldersmässigt stämmer det, men om det finns en typiskt Skälbybo beror nog på var i Skälby man menar. Det är rätt segregerat här, tyvärr. Vi svenskar är nog lite stel och tråkiga.
Viksjö &lt;b&gt;Ålder:&lt;/b&gt; 55-64 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb: &lt;/b&gt;Tillverkning och handel &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft: &lt;/b&gt;Övre medelklass &lt;b&gt;Inkomst: &lt;/b&gt;28 740 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på:&lt;/b&gt; Moderaterna &lt;b&gt;Gudrun Levén, 83 år, Viksjö:&lt;/b&gt; – Det var en svår fråga. Jag bor i ett radhusområde här i närheten och där är det som en typisk medelsvensk, liten stad. Det finns alla kategorier av människor. Jag tror att vi är lite som folk är mest här. Det är ett fint och lugnt område.
Viksjö <b>Ålder:</b> 55-64 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb: </b>Tillverkning och handel <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Övre medelklass <b>Inkomst: </b>28 740 kronor i månaden <b>Röstar på:</b> Moderaterna <b>Gudrun Levén, 83 år, Viksjö:</b> – Det var en svår fråga. Jag bor i ett radhusområde här i närheten och där är det som en typisk medelsvensk, liten stad. Det finns alla kategorier av människor. Jag tror att vi är lite som folk är mest här. Det är ett fint och lugnt område.
Västra Jakobsberg &lt;b&gt;Ålder: &lt;/b&gt;35-44 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb: &lt;/b&gt;Utbildning och forskning samt vård och omsorg &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft: &lt;/b&gt;Övre medelklass &lt;b&gt;Inkomst: &lt;/b&gt;29 107 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på: &lt;/b&gt;Moderaterna &lt;b&gt;Ali Almasri, 34 år, västra Jakobsberg:&lt;/b&gt; – Jag är nog ganska typiskt, men det bor alla möjliga här, både gamla och barn. Jag trivs bra och tycker att jag passar in. Det finns en bra blandning av alla sorters människor. Jag jobbar i Tumba och där är det mycket stelare.
Västra Jakobsberg <b>Ålder: </b>35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb: </b>Utbildning och forskning samt vård och omsorg <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Övre medelklass <b>Inkomst: </b>29 107 kronor i månaden <b>Röstar på: </b>Moderaterna <b>Ali Almasri, 34 år, västra Jakobsberg:</b> – Jag är nog ganska typiskt, men det bor alla möjliga här, både gamla och barn. Jag trivs bra och tycker att jag passar in. Det finns en bra blandning av alla sorters människor. Jag jobbar i Tumba och där är det mycket stelare.
Norra Jakobsberg &lt;b&gt;Ålder: &lt;/b&gt;35-44 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb: &lt;/b&gt;Handel samt vård- och omsorg &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft: &lt;/b&gt;Lägre medelklass &lt;b&gt;Inkomst: &lt;/b&gt;24 149 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på: &lt;/b&gt;Socialdemokraterna &lt;b&gt;Marie-Lys Kalm, 43 år, norra Jakobsberg:&lt;/b&gt; – Ja, jag känner igen mig. Jag är undersköterska så det stämmer in. Men jag vet inte om vi sticker ut här. Det är nog ganska många likheter med andra ställen också. Det är blandat med folk, här finns både rik och fattig.
Norra Jakobsberg <b>Ålder: </b>35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb: </b>Handel samt vård- och omsorg <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Lägre medelklass <b>Inkomst: </b>24 149 kronor i månaden <b>Röstar på: </b>Socialdemokraterna <b>Marie-Lys Kalm, 43 år, norra Jakobsberg:</b> – Ja, jag känner igen mig. Jag är undersköterska så det stämmer in. Men jag vet inte om vi sticker ut här. Det är nog ganska många likheter med andra ställen också. Det är blandat med folk, här finns både rik och fattig.
Kallhäll &lt;b&gt;Ålder:&lt;/b&gt; 25-34 år och 55-64 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb:&lt;/b&gt; Tillverkning eller handel &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft: &lt;/b&gt;Lägre medelklass &lt;b&gt;Inkomst: &lt;/b&gt;24 241 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på: &lt;/b&gt;Socialdemokraterna &lt;b&gt;Fredrik Amadeus, 33 år, Kallhäll:&lt;/b&gt; – Nja, det är nog bara åldern som stämmer. Jag vet inte om det finns något som är typiskt för oss i Kallhäll. Här finns alla sorter, det är blandat. Jag har nog inte fördomar mot andra områden heller, fast kanske är det lite högre medellön i Viksjö till exempel.
Kallhäll <b>Ålder:</b> 25-34 år och 55-64 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb:</b> Tillverkning eller handel <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Lägre medelklass <b>Inkomst: </b>24 241 kronor i månaden <b>Röstar på: </b>Socialdemokraterna <b>Fredrik Amadeus, 33 år, Kallhäll:</b> – Nja, det är nog bara åldern som stämmer. Jag vet inte om det finns något som är typiskt för oss i Kallhäll. Här finns alla sorter, det är blandat. Jag har nog inte fördomar mot andra områden heller, fast kanske är det lite högre medellön i Viksjö till exempel.
Stäket &lt;b&gt;Ålder: &lt;/b&gt;35-44 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb: &lt;/b&gt;Tillverkning eller handel &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft: &lt;/b&gt;Övre medelklass &lt;b&gt;Inkomst: &lt;/b&gt;32 781 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på: &lt;/b&gt;Moderaterna &lt;b&gt;Marita Vesterberg, 60 år, Stäket:&lt;/b&gt; – Jag har bott här sedan 2008 och känner mig hemma. Jag promenerar mycket och säger oftast hej till folk jag möter. De brukar titta kontigt, men när jag springer på dem igen hälsar de. Så folk är kanske lite stela. Min gubbe är nog mer typisk på det sättet.
Stäket <b>Ålder: </b>35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb: </b>Tillverkning eller handel <b>Barnfamiljers köpkraft: </b>Övre medelklass <b>Inkomst: </b>32 781 kronor i månaden <b>Röstar på: </b>Moderaterna <b>Marita Vesterberg, 60 år, Stäket:</b> – Jag har bott här sedan 2008 och känner mig hemma. Jag promenerar mycket och säger oftast hej till folk jag möter. De brukar titta kontigt, men när jag springer på dem igen hälsar de. Så folk är kanske lite stela. Min gubbe är nog mer typisk på det sättet.
Barkarby &lt;b&gt;Ålder: &lt;/b&gt;35-44 år &lt;b&gt;Utbildning: &lt;/b&gt;Gymnasieutbildning &lt;b&gt;Jobb: &lt;/b&gt;Tillverkning och handel &lt;b&gt;Barnfamiljers köpkraft:&lt;/b&gt; Övre medelklass &lt;b&gt;Inkomst:&lt;/b&gt; 28 465 kronor i månaden &lt;b&gt;Röstar på:&lt;/b&gt; Moderaterna &lt;b&gt;Tobias Blomberg, 28, Barkarbystaden:&lt;/b&gt; – Nej, det där stämmer inte alls på mig. Men för folk som bor här kan det säkert vara rätt, men det är alltid svårt med medeltal. Här är det fortfarande så nytt. Om 10 år kommer det nog ha visat sig vilken typ av människor som bor här.
Barkarby <b>Ålder: </b>35-44 år <b>Utbildning: </b>Gymnasieutbildning <b>Jobb: </b>Tillverkning och handel <b>Barnfamiljers köpkraft:</b> Övre medelklass <b>Inkomst:</b> 28 465 kronor i månaden <b>Röstar på:</b> Moderaterna <b>Tobias Blomberg, 28, Barkarbystaden:</b> – Nej, det där stämmer inte alls på mig. Men för folk som bor här kan det säkert vara rätt, men det är alltid svårt med medeltal. Här är det fortfarande så nytt. Om 10 år kommer det nog ha visat sig vilken typ av människor som bor här.
Finns det en typisk Kallhällsbo? Och hur är människorna i Barkarby? Klicka på bildspelet för att se vad Järfällaborna svarade.

Mitt i sammanställde en fördomsprofil över invånarna i varje stadsdel och frågade de boende på varje plats om det stämmer.