Är polisen närvarande där du bor?

Fredrik Gelinder, 37, Kungsängen:  – Jag ser dem väldigt sällan. Om jag ser dem så är det när de går in till polisstationen eller parkerar en bil. Jag skulle vilja att polisen var närvarande varje dag, det är en trygghet att veta att polisen finns i närheten.
Fredrik Gelinder, 37, Kungsängen: – Jag ser dem väldigt sällan. Om jag ser dem så är det när de går in till polisstationen eller parkerar en bil. Jag skulle vilja att polisen var närvarande varje dag, det är en trygghet att veta att polisen finns i närheten.
Margareta Persson, 63, Kungsängen:  – Polisen, finns de? Jag stöter på en polis en gång i månaden, högst. Jag känner mig trygg, men jag tycker att det är ett problem att de dragit ned på trafikpolisen. Om de inte gör kontroller i trafiken ökar risken att folk sätter sig bakom ratten när de är berusade.
Margareta Persson, 63, Kungsängen: – Polisen, finns de? Jag stöter på en polis en gång i månaden, högst. Jag känner mig trygg, men jag tycker att det är ett problem att de dragit ned på trafikpolisen. Om de inte gör kontroller i trafiken ökar risken att folk sätter sig bakom ratten när de är berusade.
Baback Sarai, Kungsängen, 56:  – Jag är inte ute så mycket i centrum, men jag brukar inte se poliser här i Kungsängen. Man märker när poliser är närvarande på en plats, som inne i stan. Det är viktigt att de syns. Man känner sig lite tryggare och jag tror att det kan ha en avskräckande effekt.
Baback Sarai, Kungsängen, 56: – Jag är inte ute så mycket i centrum, men jag brukar inte se poliser här i Kungsängen. Man märker när poliser är närvarande på en plats, som inne i stan. Det är viktigt att de syns. Man känner sig lite tryggare och jag tror att det kan ha en avskräckande effekt.
Lorena Ferarri, 42, Bro:  – Generellt ser jag väldigt få poliser i Bro. De har tagit bort poliskontoret i Bro, vilket är väldigt tråkigt. Det kändes bra att man kunde gå in på kontoret om man hade frågor. Nu är det tomt. Om jag fick önska skulle det finnas poliser på gatorna på alla helger och kvällar, och gärna oftare i trafiken.
Lorena Ferarri, 42, Bro: – Generellt ser jag väldigt få poliser i Bro. De har tagit bort poliskontoret i Bro, vilket är väldigt tråkigt. Det kändes bra att man kunde gå in på kontoret om man hade frågor. Nu är det tomt. Om jag fick önska skulle det finnas poliser på gatorna på alla helger och kvällar, och gärna oftare i trafiken.
Mitt i:s granskning av den lokala polisen har väckt starka reaktioner. Vi frågade Upplands-Broborna vad de tycker om den nya polisorganisationen - och vad de behöver för att känna sig trygga.

Klicka på bildspelet för att se svaren.

Onsdag, 16:00