ANNONS

Arbete för flyktingar blev vandaliserat

Den ursprungliga bilden har täckts över med två beväpnade män.
Den ursprungliga bilden har täckts över med två beväpnade män.
Nätverket Dalarö för integration satte upp affischer som efterlyste boende till flyktingar. Lapparna blev manipulerade med bilder på beväpnade män. Men vandaliseringen ledde bara till fler sympatiyttringar.
– De blev precis motsatsen till vad de som gjorde det här trodde, Staffan Engblom, bostadsansvarig i Nätverket "Dalarö för Integration".
ANNONS

Dalarö för integration är ett nätverk som jobbar för att ge bostad och stöd till flyktingar som fått uppehållstillstånd och kommunplacering i Haninge och även bistå flyktingar som tillfälligt bor på Dalarö.

Under sensommaren och hösten satte gruppen i flera omgångar upp av kommunen framtagna och upptryckta affischer på anslagstavlor runt om på Dalarö. På dessa affischer efterlyser kommunen boenden till flyktingar som fått uppehållstillstånd. Affischerna ska sedan ha blivit manipulerade genom att klistra på en annan lapp över den ursprungliga affischen.

På den ursprungliga bilden visas tre kvinnor och dessa har täckts över med en bild på två beväpnade män. Bredvid de beväpnade männen har man också skrivit följande:

”De här killarna fick hjälp med boende i Göteborg, nu har du på Dalarö möjlighet att hjälpa till!”

Men vandaliseringen av affischerna ledde till att Dalarö för integration bara fick mer stöd.

– De ledde till att vi fått flera sympatiyttringar, det har blivit precis motsatsen till vad de som vandaliserade trodde, säger   Staffan Engblom, bostadsansvarig i Nätverket ”Dalarö för Integration” och fortsätter:

– Vandaliseringen utgör ett sabotage av kommunal information, egendom och kommunal informationsverksamhet och bostadsanskaffning, säger han.

Haninge kommun polisanmälde händelsen som rubricerades som hets mot folkgrupp. Förundersökningen las ner i September med motiveringen att förutsättningar att styrka brott mot viss person bedöms ej föreligga.

ANNONS
ANNONS