ANNONS

Arbete utför prisas på nationaldagen

IFK Lidingö slalomklubb tog över Ekholmsnäsbacken 2010.
IFK Lidingö slalomklubb tog över Ekholmsnäsbacken 2010.
Möjligheten för Lidingöborna att åka slalom och att Ekholmsnäsområdet satts på kartan som idrotts- och friluftsanläggning – nu utses föreningarna bakom Ekholmsnäsbacken till Årets ängel av Lidingö stad.
ANNONS

På nationaldagen, den 6 juni, varje år delas utmärkelsen Årets ängel ut på Lidingö. Det är ett sätt att uppmärksamma aktiva inom kultur, idrott och hälsa. Priset delas ut på Millesgården klockan 15.

I år är det IFK Lidingö slalomklubb, Friluftsfrämjandet/Freeskiers, Ekholmsnäs golf, Lidingö rodel club och Lidingöloppet som utsetts till änglar.

Samarbete lönar sig

– Det är jätteroligt att få såklart. Det visar att envist och långsiktigt arbete lönar sig. Vi har lyckats skapa en väldigt bra idrottsmiljö och skidbacke, säger Fredrik Wredmark, kassör i IFK Lidingö slalomklubb.

Årets ängel Lidingö 2017: Några av mottagarna av utmärkelsen Årets ängel. Från vänster Martin Terry, Lidingöloppet, Sten Berggren, Lidingö Freeskiers, Johan Mihkelson Ringqvist, Ekholmsnäs Golf, Fredrik Wredmark, IFK Lidingö Slalomklubb och Ingvar Lindqvist, Lidingö Rodel.

Från vänster Martin Terry, Lidingöloppet, Sten Berggren, Lidingö Freeskiers, Johan Mihkelson Ringqvist, Ekholmsnäs Golf, Fredrik Wredmark, IFK Lidingö Slalomklubb och Ingvar Lindqvist, Lidingö Rodel.

Slalomklubben tog över driften av Ekholmsnäsbacken 2010 och har tillsammans med de andra föreningarna arbetat för att utveckla backen som en plats för idrott och motion.

– Vi insåg att det var lite låsta positioner samtidigt som det finns ett stort intresse för att ha en bra skidbacke på Lidingö, det finns många skidåkande ungdomar. Vi behövde samarbeta och bygga en vision som vi jobbade mot tillsammans med kommunen.

Fortsätter utvecklas

Utmärkelsen är en bra sporre för att fortsätta arbeta för Ekoholmsnäs som en plats för idrott.

– Vi kommer nyttja det här för att ta nya tag för att utveckla det här området, säger Fredrik Wredmark.

ANNONS
Fakta

Motiveringen

Priset går till aktörerna vid Ekholmsnäsbacken som tillsammans möjliggjort för mer och bättre utförsåkning för alla Lidingöbor och för det långsiktiga arbetet med att utveckla Ekholmsnäsområdet som idrotts- och friluftsanläggning. Aktörerna är IFK Lidingö Slalomklubb, Friluftsfrämjandet/Freeskiers samt Ekholmsnäs Golf, Lidingö Rodel Club och Lidingöloppet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.