ANNONS

NCC: arbetet påbörjas senast 1 september

I september börjar arbetet med trafikplatsen igen.
I september börjar arbetet med trafikplatsen igen.
Arbetet med Förbifart Stockholm i Häggvik har stått stilla sen februari men nu mobiliserar NCC för att återuppta bygget av trafikplatsen.
ANNONS

NCC menade att det inte var säkert att fortsätta med arbetet utan kompletterande information. Men nu har Trafikverket och NCC har kommit överens om att arbetet med trafikplatsen till förbifarten kan komma igång igen.

Arbetet startar med en betongtunnel under E4 samt bergschakt som hänger ihop med det arbetet. Samtidigt kommer Trafikverket att börja projektera övriga områden i arbetet med trafikplatsen.

– Vi identifierade att det saknades projektering för vissa områden inom entreprenaden. Men sen årskiftet har vi  tillsammans med Trafikverket jobbat med att ta fram projektering och nu har vi fått fram så pass mycket att det känns säkert att fortsätta arbetet inom vissa områden, säger Bertil Schmidt, projektansvarig på NCC.

NCC:s mål är att arbetet ska vara återupptaget senast den 1 september. Enligt NCC är det framförallt information om släntlutningar och viss geoteknisk data som har saknats.

ANNONS