Arbetsförmedlingen fortsatt stängd – väntas öppna först om en månad

Arbetsförmedlingen Haninge i Najadenhuset måste fortsätta hålla stängt. Prognosen säger minst en månad till.

Fastighetsägaren, fastighetsbolaget Hemfosa, har en pågående fasadrenovering som stör verksamheten för mycket.

– Vi har idag inget datum för öppnandet av arbetsförmedlingen igen, skriver kontorschefen Pia Erneborg i ett mejl.

I början av sommaren tvingades Arbetsförmedlingen Haninge på Rudsjöterrassen stänga ned tillfälligt på grund av fastighetsbolaget Hemfosas fasadrenovering.

I fastigheten sitter flera verksamheter. Bland annat hotellet Quality hotel winn.

– Det är inget lätt beslut att ta, men det är ingen bra miljö för varken arbetsgivaren, mina medarbetare eller besökarna just nu. Det låter väldigt mycket när de sågar i betongen, det är mycket vibrationer i huset när det är som värst. Det går inte att ha vettiga diskussioner då, sade Pia Erneborg, kontorschef, till Mitt i Haninge.

Arbetsförmedlingen hoppades kunna öppna upp igen i slutet av juli, men detta gick inte. Och nu står det klart att verksamheten förblir stängd tills vidare. Fasadrenoveringen väntas pågå fram till årsskiftet, och med tanke på besvären hittills kan det innebära att Arbetsförmedlingen behöver hålla stängt lika länge.

– Tyvärr har vi fortfarande stängt då arbetet inte är klart. Vi har idag inget datum för öppnade av arbetsförmedlingen igen. Under tiden är all personal utplacerade på andra arbetsförmedlingskontor och arbetar på som vanligt. Vår öppna kundmottagning för icke förbokade besök finns fortfarande hos arbetsförmedlingen i Farsta, skriver kontorschefen Pia Erneborg i ett mejl till Mitt i Haninge.

Hon fortsätter:

– Vi har ett nytt byggmöte på onsdag denna vecka. Efter det har jag förhoppningsvis mer information. Jag tror inte vi har stängt hela året, men troligtvis ytterligare 3-4 veckor, mejlar hon.