ANNONS

Arbetsförmedlingen Haninge stängs i nästan en månad – på grund av fasadrenoveringen

Najadenhusets fasad renoveras och Arbetsförmedlingen måste tillfälligt stänga ned.
Najadenhusets fasad renoveras och Arbetsförmedlingen måste tillfälligt stänga ned.
Arbetsförmedlingen Haninge har tillfälligt stängt ner sitt lokalkontor i Najadenhuset vid Handenterminalen. Fastighetsägaren, fastighetsbolaget Hemfosa, har en pågående fasadrenovering som blivit värre än Arbetsförmedlingen trott. Arbetssökande hänvisas till Farsta i stället. Arbetsförmedlingen hoppas kunna öppna i vecka 30 igen.
ANNONS

– Det är inget lätt beslut att ta, men det är ingen bra miljö för varken arbetsgivaren, mina medarbetare eller besökarna just nu, säger Pia Erneborg, kontorschef.

Det är borrandet i fasaderna på Najadenhuset som nu intensifieras av fastighetsägaren. I verksamheten finns flera andra verksamheter, bland annat Quality hotel winn. Fasadrenoveringen har kommit halvvägs och väntas pågå fram till årsskiftet. Bland annat glasas partier in på fasaden.

– Det låter väldigt mycket när de sågar i betongen, det är mycket vibrationer i huset när det är som värst. Det går inte att ha vettiga diskussioner då, säger Pia Erneborg.

Nu hänvisar de sökande till Farsta i stället.

– Det går ju ersättningsbussar till Farsta strand. Men ”Ungteamet” som vi samarbetar med Haninge kommun med kommer kunna hålla till i Haninge kommunhus En del av verksamheten kommer också finnas på Tyresökontoret. Vi tar ett nytt beslut i vecka 29, säger Pia Erneborg.

Sökande hänvisas också till information på Arbetsförmedlingens hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.